«Підняття тарифів — не допустимо!» — Володимир Федоренко

«Підняття тарифів — не допустимо!» — Володимир Федоренко

334 мільйони гривень прибутку закладає собі в тариф монополіст «Житомиргаз», у той час, коли держава намагається зробити все можливе, аби не допустити підняття тарифу.
Нагадаємо, 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України було підписано Меморандум про збереження рівня тарифів між Урядом, НАК «Нафтогаз України», Асоціацією міст України і членами Конгресу. В основі меморандуму — домовленість, що місцева влада не підвищуватиме тарифів на тепло і гарячу воду цього опалювального сезону, а також положення про безперебійне постачання газу.
Утім, монополіст «Житомиргаз», усупереч позиції Уряду та Президента, має намір підняти тариф за розподіл газу в 2,5 раза.
Таким чином ціна за транспортування газу для населення та бізнесу може злетіли до 5,028 грн за метр кубічний, у порівнянні з 2,016 грн станом на сьогодні.
Для середньостатистичної родини — це понад 600 додаткових гривень на місяць. А для Житомирської громади — непід’ємне навантаження на місцевий бюджет.
«Зараз, в умовах третьої хвилі пандемії коронавірусної інфекції та карантинних обмежень, антилюдські рішення АТ «Житомиргаз» поставлять наших громадян у ще більш скрутне становище. Я вже підписав звернення, щоб запросити на засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку представників «Житомиргазу». Будемо приймати більш рішучі дії разом із депутатським корпусом на сесії обласної ради. Не допустимо підняття тарифів! Таким ганебним явищам не місце на Житомирщині, тим паче, коли держава чітко висловила свою позицію!» — наголосив голова обласної ради Володимир Федоренко.
Інформація Житомирської обласної ради