Убивство в центрі: підозрюваний — у психіатричній лікарні

Убивство в центрі: підозрюваний — у психіатричній лікарні

Минуло два місяці відтоді, як на «стометрівці» біля ресторану «Арцах» трапився жорстокий злочин — ножем було вбито жінку (1973 р.н.). Убивство трапилося серед білого дня, у громадському місці, на очах у людей, без жодної конфліктної ситуації. За свідченнями очевидців, чоловік підійшов до жінки на лавці, ударив її ножем і пішов далі.
Потерпіла була жителькою села Малої Горбаші, а до міста приїжджала влаштовуватися на роботу. Цей приїзд став для неї фатальним.
Того ж дня, 28 серпня, поліція затримала підозрюваного. Ним виявився мешканець Новограда-Волинського (1990 р.н.) — інвалід війни, брав участь в АТО, мав психічні розлади.
Ця новина швидко облетіла всі ЗМІ і змусила новоградців хвилюватися: на місці холоднокровно вбитої жінки міг опинитися будь-хто.
І от місто знову загуло в неспокої — закінчився двомісячний термін тримання підозрюваного під вартою. Багатьох хвилює питання: а чи не повернеться неосудна особа на вулиці міста? Тим паче, що внаслідок медичної реформи кількість закладів, де лікуються пацієнти з психіатричними діагнозами, зазнала скорочень.
\"УбивствоЗа коментарем «Звягель» звернувся в міськрайонний суд.
— Триває досудове розслідування, — прокоментувала ситуацію суддя-спікер Тетяна Сташків. — Підозрюваному було обрано запобіжний захід — тримання під вартою. У ході досудового розслідування проведено експертизу і встановлено, що на момент вчинення злочину він був неосудним. Цей факт передбачає зміну запобіжного заходу — застосування примусових заходів медичного характеру в спеціалізованій медичній установі. Судом розглянуто клопотання, відповідно до якого підозрюваний перебуває в психіатричному закладі та залишається ізольованим від суспільства.
Слідство продовжує збирати всі докази вчинення злочину. Якщо чоловіка буде визнано винним, він перебуватиме в спеціальному психіатричному закладі до повного видужання. Тож хвилюватися в цьому випадку підстав немає.
Юлія КЛИМЧУК