Налагоджено співпрацю між Новоград-Волинською міською владою та Благодійним фондом «Міжнародна асоціація підтримки України»

14 січня 2016 року заступник міського голови Лариса Шутова та начальник відділу охорони здоров’я міської ради Любомир Дутчак з робочим візитом перебували у м.Київ. Під час зустрічі з операційним директором Благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» Тарасом Дурбаком та прес-секретарем Фонду Наталією Чуриковою домовилися про шляхи подальшої співпраці з м. Новоград-Волинський. Зокрема, представників благодійного фонду зацікавили місцеві соціальні проекти: створення соціального гуртожитку для забезпечення умов проживання тимчасово переміщених із зони АТО осіб; Центру реабілітації для учасників АТО на базі військового шпиталю; підприємства для працевлаштування інвалідів, в т.ч. демобілізованих учасників АТО; матеріальна підтримка тяжкопоранених бійців, які потребують дороговартісної реабілітації за кордоном, та членів сімей загиблих і зниклих безвісти військовослужбовців.
Поїздка у столицю принесла вже перші результати. Так, 16 січня в.о. головного лікаря міськрайТМО Микола Руденко та завідуючий хірургічним відділенням ТМО Василь Слижук отримали частину медичного інвентарю, призначеного для лікування учасників АТО, в т.ч. дороговартісне хірургічне обладнання та меблі (протипролежневі матраци, тумбочки тощо), якими будуть облаштовані 4 палати міськрайТМО у відділеннях хірургії, неврології, кардіології та терапії. Іншу частину медичного обладнання буде доставлено в міськрайТМО найближчим часом.
Головна проблема полягає у розмитненні цільових замовлень медичного обладнання, яке надходить із-за кордону, оскільки на це постійно потрібно відшукувати кошти. Тому на сьогодні не менш гостро постає питання відпрацювання шляхів виходу із цієї ситуації.
Слід зазначити, що на сьогодні донорами Благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» виступають представники в Німеччині, Франції, Австрії, Словаччині, США, Міжнародна кондитерська корпорація «ROSHEN» та ін., завдяки підтримці яких відбувається відправка на безкоштовне лікування постраждалих військовослужбовців зони АТО до провідних клінік світу.
Невдовзі за участю керівництва благодійного фонду, яке завітає до нашого міста, відбудеться відкриття оновлених палат міськрай ТМО, а також буде проведено брифінг для ЗМІ та визначено напрямки співпраці на 2016 рік.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради