Коротко...

ЧИ НЕ ДОВЕДЕТЬСЯ ПОВЕРТАТИ СУБСИДІЮ У КІНЦІ СЕЗОНУ ОПАЛЕННЯ?
Якщо не використаєш увесь обсяг газу (чи іншої послуги), то доведеться повертати субсидію у кінці опалювального сезону? Це питання наразі стало актуальним для тих, хто має право на субсидію. Роз’яснення з цього приводу наведені на офіційному сайті райдержадміністрації.
Розмір субсидії розраховується, виходячи з об’ємів соціальної норми споживання, що визначена постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 р. №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», незалежно від фактично спожитих обсягів природного газу чи інших комунальних послуг.
Фактичне споживання комунальних послуг домогосподарством відрізняється від нормативного, воно може бути більшим або меншим від соціальних норм споживання. Не потрібно «випалювати» весь обсяг природного газу, чи даремно використовувати інші комунальні послуги (холодну воду, електроенергію), на які надається субсидія.
Сума субсидії, яку органи соціального захисту населення переказують на рахунки виконавців/виробників комунальних послуг для оплати їх вартості, і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, може бути зарахована як оплата у майбутніх розрахункових періодах.
Зменшене споживання комунальних послуг жодним чином не вплине на розмір субсидії на наступний опалювальний період, оскільки вона розраховується винятково на основі соціальних норм споживання.
Ще раз наголошуємо, що споживати комунальні послуги економно — вигідно. Якщо не використаєте весь обсяг газу (чи іншої послуги), то нічого повертати не потрібно, ви все одно будете користуватися субсидією.
ЯК ЗМІНЮВАТИМЕТЬСЯ ОСВІТА У РАМКАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ
У рамках децентралізації повноважень центральних органів влади Урядом внесено зміни у порядок створення освітніх округів, а також визначено умови функціонування загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідну постанову прийнято на засіданні 20 січня 2016 року.
Прийняті зміни дадуть ширші повноваження об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування і районного рівня самим вирішувати питання структури мережі загальноосвітніх навчальних закладів.
Опорні загальноосвітні навчальні заклади, що створюватимуться на місцях, будуть оснащені сучасною матеріально-технічною базою, зокрема, кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами, мультимедійним обладнанням тощо. Із цією метою у грудні минулого року Уряд збільшив фінансування освітньої галузі на 121771000 гривень.
На місцях також вирішуватимуть питання організації підвезення учнів і педагогічних працівників шкільними автобусами до опорних шкіл.
Прийняті рішення забезпечать потреби громадян у якісній та доступній загальній середній освіті на місцях.
Інформація РДА

ЯК ПОНОВИТИ ОТРИМАННЯ ВИПЛАТ ОДИНОКИМ МАТЕРЯМ
Про це інформує управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради.
Відповідно до змін у ЗУ «Про державну допомогу сім’ям із дітьми», стосовно виплати допомоги на дітей одиноким матерям, для поновлення виплати одержувачам вищевказаної допомоги необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту за адресою: вул.Ушакова, 40, із наступними документами:

  • довідка про склад сім’ї (форма №204);

  • довідки про доходи всіх членів сім’ї (заробітна плата, аліменти, стипендія, пенсія, доходи від підприємницької діяльності);

  • довідка про землю;

  • копія трудової книжки, трудового договору, у разі відсутності, — копія останнього документа про освіту (для непрацюючих).


Для відновлення виплати необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення в період із 1 січня по 31 березня 2016 року, при цьому період в довідках про доходи — з 1 липня по 31 грудня 2015 року.
За додатковою інформацією звертатися за телефонами: 5-53-95; 5-24-21.
О.ПЛОХОТЮК, заступник начальника управління, начальник відділу грошових виплат та компенсацій

КАДРОВІ ЗМІНИ У МІСЬКІЙ РАДІ
Відповідно до розпорядження міського голови від 05.01.16 р. №5(к), Алієва Георгія Георгійовича призначено на посаду начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Новоград-Волинської міської ради з 6 січня 2016 року, в порядку переведення з міського архітектурно-планувального комунального підприємства, як такого, який успішно пройшов за конкурсом.
Відділ державного архітектурно-будівельного контролю міської ради є виконавчим органом міської ради, підзвітний і підконтрольний міській раді, підпорядкований виконавчому комітету міської ради, міському голові та його заступникам, а з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади також підконтрольний Держархбудінспекції. Основним завданням відділу є здійснення, відповідно до закону, державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.
Враховуючи результати конкурсного відбору, відповідно до розпорядження міського голови від 15.01.16 р. №11(к), Хрущ Лілію Василівну з посади заступника начальника управління, начальника відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради, за її згодою, з 15 січня 2016 року переведено на посаду начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРИЙОМ ВИБОРЦІВ
Депутат міської ради УСЕНКО Микола Григорович приймає виборців, які проживають на території 25 виборчого округу: вул.Відродження, вул.Вокзальна (39-338 км), вул.Єрьоменка, вул.Корольова, вул.Морська, вул.Огороднікова, вул.Привокзальна, вул.Твіленєвої, вул.Ушакова: 1-8, 10, 12-12А, 14-48; пров.Ракетників, наступним чином:

  • у приміщенні адміністрації ОСББ «Морське», вул.Єрьоменка, 2 — остання п’ятниця кожного місяця, з 14:00 до 16:00;

  • в приміщенні редакції газети «Звягель» (каб. №23), вул.Героїв Майдану, 3 — кожної п’ятниці, з 10:00 до 12:00;

  • при потребі, за телефоном: 067-410-05-06.


ДО УВАГИ НОВОГРАД-ВОЛИНЦІВ!
У п’ятницю, 29 січня, з 10:00 до 16:00, відбудеться виїзний прийом громадян міським головою В.Л.Весельським та секретарем міської ради О.А.Пономаренко у мікрорайоні «Лубчиця», у приміщенні автошколи.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради


  • Запрошуємо громадян чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, для проходження військової служби за контрактом. Грошове забезпечення — від 7 тис. грн. За довідками звертатися до Новоград-Волинського об’єднаного військового комісаріату: м.Новоград-Волинський, вул.Соборності, 74.

  • Військова частина А2925 проводить набір громадян на військову службу за контрактом. Щомісячне грошове забезпечення — від 7 тис. грн. Обов’язкова вимога — наявність посвідчення водія категорії С або Е.
    Звертатися за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Червоноармійська, в/ч А2925.

  • Військова частина Польова пошта В2731 оголошує набір чоловіків до 40 років для проходження військової служби за контрактом у лавах ЗСУ. Грошове забезпечення: солдат — від 7 тис. грн., сержант — від 8 тис. грн.
    За довідками звертатися до штабу по вул.Леваневського, 2, або за тел.: 5-20-20.