Збільшено граничний вік перебування у запасі військовозобов’язаних

Із метою надання громадянам України можливості реалізувати своє конституційне право щодо захисту Вітчизни, 01.04.2014 року вступив у дію Закон України від 27.03.2014 року №1169-VІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації», в якому збільшено граничний вік перебування у запасі для рядового, сержантського, старшинського складу, в тому числі, для жінок — до 50 років та для молодшого офіцерського складу — до 55 років.
Крім того, у Верховній Раді України прийнятий у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до статті 28 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» (реєстраційний номер 4844 від 12.05.2014 року) щодо збільшення граничного віку перебування у запасі для рядового, сержантського, старшинського складу до 60 років, для молодшого та старшого офіцерського складу — до 60 років, а для вищого офіцерського складу — до 65 років».
З метою безумовного виконання вимог чинного законодавства України, вимог начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування військовими комісаріатами України в даний час проводиться робота щодо поновлення на військовому обліку громадян, які до набуття чинності вказаних Законів були виключені з військового обліку за досягненням граничного віку, але зараз у добровільному порядку, за їх згодою, можуть бути поновлені на обліку військовозобов’язаних та використані в інтересах захисту держави.
Прохання до всіх громадян віднестися до заходів, які проводяться, з почуттям громадянського обов’язку, всебічно сприяти та допомогти роботі міськвійськкомату щодо проведення оповіщення, прибуття на медичний огляд військовозобов’язаних.
Усім військовозобов’язаним, які протягом останніх років змінювали адресу проживання і не сповіщали про це військовий комісаріат, необхідно прибути до військкомату для уточнення облікових даних. За детальною інформацією звертайтеся до Новоград-Волинського об’єднаного міського військового комісаріату, який розташований за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Соборності, 74; тел.: 5-63-70.
Прийом із питань відновлення на військовому обліку проводиться в понеділок, четвер, із 09:00 до 17:00.
С.КАНЮКА, військовий комісар Новоград-Волинського об’єднаного військового комісаріату, підполковник





Запрошуємо громадян чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, для проходження військової служби за контрактом. Грошове забезпечення — від 7000 гривень.
За довідками звертатися до Новоград-Волинського об’єднаного військового комісаріату за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Соборності, 74.
С.КАНЮКА, військовий комісар Новоград-Волинського об’єднаного військового комісаріату, підполковник





Військова частина А2925 проводить набір громадян на військову службу за контрактом. Грошове забезпечення — від 7000 грн. у місяць. Обов’язкова вимога: наявність посвідчення водія категорії С або Е. Звертатися за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Гетьмана Сагайдачного, в/ч А2925.
В.СИНИЦЯ, командир військової частини А2925