ВІДКРИТТЯ РЕКОНСТРУЙОВАНОГО ТА РЕОРГАНІЗОВАНОГО ФЕЛЬДШЕРСЬКОГО ПУНКТУ У АМБУЛАТОРІЮ ЗАГАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ — СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ У СЕЛІ ВЕЛИКА ГОРБАША

23 грудня за участю голови райдержадміністрації Миколи Іванюка, голови районної ради Віктора Гончарука, керівництва управління охорони здоров’я облдержадміністрації, активу та громадськості села, ЗМІ відбулося відкриття реконструйованого приміщення фельдшерського пункту у амбулаторію загальної практики — сімейної медицини у селі Велика Горбаша.
Рішення Великогорбашівської сільської ради про реорганізацію фельдшерського пункту в амбулаторію загальної практики — сімейної медицини вступає в дію з 1.01.09.
У новоствореній амбулаторії сімейної медицини проведені зовнішні і внутрішні будівельні роботи. Повністю перебудовано приміщення всередині, створено і обладнано нові кабінети. У приміщенні встановлено нові вікна та двері, побудовано систему водопостачання та каналізації, проведено окрему лінію електропередач для постачання електроенергії до амбулаторії.
Планується ввести новий штат медичного персоналу, вводиться посада сімейного лікаря, а також дорослої і дитячої медичних сестер.
У плані створення Ярунського відділення сімейної медицини, до якого входитиме Великогорбашівська амбулаторія.
На реконструкцію амбулаторії використано 191,5 тис. грн., з них 164 тис.грн. — спонсорські кошти, 27,5 — кошти районного бюджету. Придбано комплекти медичного обладнання, фізіотерапевтичної апаратури, необхідні інструменти і матеріали на суму 34 тис. грн.
Реконструкцію і перепрофілювання фельдшерського пункту у амбулаторію загальної практики — сімейної медицини проводили за ініціативою і при прямому сприянні очільника району Миколи Іванюка.
У цьому році завдяки голові Новоград-Волинської райдержадміністрації на реконструкцію районних ФПів, ФАШв та амбулаторій, що знаходяться в населених пунктах району, і до яких у минулих керівників району «руки не доходили», виділено більше 3 млн.грн. з різних джерел фінансування. На ці кошти проведено реконструкцію, капітальні ремонти і обладнано новим медичним обладнанням та інвентарем сім амбулаторій сімейної медицини, чотири ФПи, одну дільничну та одну селищну лікарні.
Весною 2009 року на базі Новоград-Волинського району планується виїзна колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації з порядком денним: «Досвід Новоград-Волинського району у розвитку первинної медико-санітарної допомоги на селі».
Інна ДЕНИСЕНКО