Новоград-Волинський район: перше місце в рейтингу!

Оцінка результативності діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення Житомирської області за січень-березень 2016 року здійснена, відповідно до доручення голови облдержадміністрації від 24.02.2016 р. №0931/42/2-16 «Щодо проведення моніторингу та оцінки результативності діяльності районних державних адміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення».
Оцінка здійснена за 23-ма показниками, що характеризують ситуацію у соціально-економічному розвитку районів та міст обласного значення за п’ятьма напрямами (економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури, відновлювальна енергетика та енергоефективність).
За результатами оцінки за січень-березень 2016 року, визначено 3 групи районів та міст обласного значення: І група — райони і міста обласного значення, які посідають 1-5 місця; ІІ група — 18 районів та міст обласного значення, що посіли з 6 по 23 місце; ІІІ група — райони, що посіли п’ять останніх (24-28) місць.
З 1-го по 5-те місця посіли: Новоград-Волинський район (1), Житомирський (2), міста: Новоград-Волинський (3), Малин (4) та Житомир (5).
Перше місце Новоград-Волинського району забезпечено тим, що за 11-ти показниками район зайняв з 1 по 5 місце, за 3-ма показниками — 6-9 місця.
Район увійшов до п’ятірки лідерів за напрямами «Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» (1 місце), «Розвиток інфраструктури» (2), «Ефективність ринку праці» (4), «Фінансова самодостатність» (5).
Г.ДОВГАЛЮК, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА