На ремонт спортзалу збирали всією громадою

Школа... І на душі пролітає теплий вітерець, перегортаючи сторінки нашої пам’яті на найкращий розділ життя — дитинство. Які ж то чудові, безтурботні роки! Легкі, кольорові занавіски, зелені рослини, які прикрашають шкільне подвір’я, яскраві стенди з цікавою інформацією — усе це наша неповторна Токарівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.
Чи не найкращим місцем у школі є спортивний зал, а урок фізкультури для учнів — свято, на яке діти із задоволенням поспішають, несучи у своїх портфеликах спортивну форму та взуття.
З 1974 року в спортзалі жодного разу не проводився капітальний ремонт, а лише — косметичний. Ми живемо в час смартфонного покоління учнів, коли, здавалося б, ноутбук чи «крутий» телефон є надто важливим, але школярам села Токарів подобається грати у футбол, волейбол (що неодноразово підтвердили призові місця у районі, області). Адже фізкультура спрямована на зміцнення здоров’я людини,на розвиток фізичних здібностей. Бути спортивним та здоровим — це модно!
Саме через це у листопаді минулого року в нашому спортзалі почався ремонт підлоги (за сприяння Віктора Сергійовича Мельника, директора Городницького лісгоспу), який виділив дошки для заміни підлоги. Чижевський Юрій Петрович, вчитель фізкультури, разом із учнями 11 класу замінив частину підлоги. Наші місцеві спонсори теж не стояли осторонь цієї проблеми, а допомагали: Валентина Степанівна Титяневич проспонсорувала заміну вікон і частину підлоги. Замінивши вікна і підлогу, постала потреба у заміні міжкімнатних дверей. І знову шукаємо спонсорів. Степан Антонович Нусбаум, директор Новоград-Волинського ДЛМГ, відгукнувся на наше прохання. Голова Токарівської сільської ради Лілія Володимирівна Бойко — чуйна, ніжна, добра жінка — теж не була байдужою до наших проблем, а ввесь час допомагала в організації роботи зі спонсорами,замінила зовнішні двері, виділила матеріальні кошти. Батьки наших учнів зібрали «кругленьку суму» на придбання шпаклівки для стін. Здавалося б, це проблема одного колективу, але спонсори з розумінням віднеслися до цього, а учні 10 класу допомагали шпаклювати стіни. Скільки радості було, коли керівник «Галекс Агро» Олександр Миколайович Ющенко виділив фарбу на стіни й підлогу. І до роботи приступив увесь педагогічний колектив, незважаючи на те, що була відпустка.
Щиро дякуємо нашим спонсорам за надану допомогу. Тож, впевнено крокуємо у новий навчальний рік з оновленим спортзалом.
А.БОЙКО, вчитель Токарівської ЗОШ