Школи перед канікулами закрили на карантин

Із 20 по 24 грудня, враховуючи зростання захворюваності дітей на гострі респіраторні інфекції та грип, з метою попередження епідемії, було закрито всі школи міста на карантин. Таке рішення прийняли після того, як майже чверть дітей (1468 хворих) зі всіх шкіл міста занедужали.
Зі слів начальника управління освіти та науки Тетяни Ващук, відробляти пропущені уроки по суботах учні не будуть. За рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання пропущені заняття будуть надолужені. Після закінчення карантину починаються зимові канікули.
Дошкільні навчальні заклади продовжують працювати, оскільки кількість хворих не велика (430 дітей), але проведення масових заходів заборонено. У ДНЗ посилили протиепідемічний режим та забезпечили дотримання повітряно-температурного режиму.
У районі на карантин закрито 6 шкіл із 47. Це — Городницька, Суслівська, Красилівська, Жолобненська, Пилиповицька і Гульська (окремі класи) школи. За останніми даними, рівень захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів району становить близько 30%. Карантин триватиме з 19 по 25 грудня. У той же час дві школи (Калинівська і Барвинівська), які перебували на карантині з 12 по 18 грудня, поновили роботу у звичному режимі, — повідомили «Звягелю» у відділі освіти Новоград-Волинської РДА.
Марина ЛЕВЧИШИНА