Згадали загиблих під Іловайськом і вручили медалі волонтерам

Згадали загиблих під Іловайськом і вручили медалі волонтерам

28 серпня керівництво міста і району, рідні та близькі загиблих захисників України, товариші і військові побратими полеглих земляків, волонтери та небайдужі містяни зібралися біля пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим учасникам АТО.


— Серпневого теплого дня, три роки тому, під Іловайськом на Донеччині тривало жорстоке протистояння, — нагадав сумні факти у своїй промові міський голова Віктор Весельський. — Українські вояки потрапили в оточення, а після тривалих перемовин про організований відступ, під час виходу так званим «зеленим» гуманітарним коридором, були цинічно розстріляні з артилерії. За офіційними даними СБУ, тоді загинули 366 військових, ще 158 — досі вважають зниклими безвісти. Тяжко втрачати цвіт нації, рішучих, сміливих патріотів. Тисячі сімей запалили у цей день поминальні лампадки. Згадуємо та вшановуємо своїх Героїв, низько схиляємо голови перед тими, хто став зразком мужності, стійкості, незламності, прикладом життєвого подвигу».
Зі словами скорботи виступила керівник відокремленого підрозділу ГО «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» у Новограді-Волинському Лариса Лісовська: «Минуло вже три роки, але рани в серцях рідних та близьких тих, хто віддав життя за Україну, досі болять. І, мабуть, не загояться ніколи. Ми звикли жити у мирний час, коли діти та дружини чекали батька з роботи і знали, що він повернеться. Тепер ці двері не відкриються і ніхто не зайде... Діти повинні знати, що їхні батьки — Герої, які загинули за Україну. Їхні імена вписані золотими літерами у історію нашої країни і нашого міста. Слава Героям!».
Лариса Анатоліївна зачитала Наказ голови Всеукраїнської спілки учасників АТО, бойових дій та миротворчих операцій В.Голованюка, вручивши медалі «Зі гідність та патріотизм» новоград-волинським волонтерам.
Учасники акції «Час не лікує» хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. Духовенство УПЦ КП провело молебень, було покладено квіти. Громадськість пам’ятає про одну з найбільших трагедій війни на Сході України, що триває досі.
За матеріалами сайту міської ради