Делегація міста Новограда-Волинського на чолі з міським головою Віктором Весельським відвідала місто Шепетівку

Делегація міста Новограда-Волинського на чолі з міським головою Віктором Весельським відвідала місто Шепетівку

28 березня делегація міста Новограда-Волинського на чолі з міським головою Віктором Весельським відвідала місто Шепетівку. До складу делегації входили заступник міського голови Віктор Шалухін, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький, керівники та працівники виконавчих органів міської ради.
Основною метою візиту був обмін досвідом, зокрема, у житлово-комунальній галузі, сфері соціального захисту населення, галузі охорони здоров’я та медичного забезпечення, освітній сфері та діяльності у галузі сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, а також налагодження дружніх відносин.
Під час перебування у Шепетівці представники делегації побували у міській раді, де у конференц-залі безпосередньо поспілкувалися з керівництвом міста: міським головою Михайлом Полодюком, секретарем міської ради Миколою Кикотем, першим заступником міського голови Володимиром Вихівським, заступником міського голови Наталією Стасюк та керуючим справами виконавчого комітету Василем Рачуком, а також — із керівниками виконавчих органів Шепетівської міської ради.
Після цього для гостей було проведено екскурсію міською радою. Під час екскурсії присутнім продемонстрували відео-візитівку міста Шепетівка. Очільник міста Віктор Весельський наголосив на необхідності створення аналогічного промо-ролика Новограда-Волинського.
Опісля делегація оглянула відремонтовані басейни та лазню дитячо-юнацької спортивної школи, а також відвідала головну пам’ятку Шепетівки — Літературно-меморіальний музей письменника Миколи Олександровича Островського, де для делегації були проведені екскурсії. Гості відвідали виставку кораблів-мініатюр у пляшках майстра з Волині Володимира Ящука. Начальник відділу культури та туризму міської ради Лариса Заєць запросила майстра взяти участь у щорічному Міжнародному святі літератури та мистецтв «Лесині джерела».
Також у рамках візиту учасники делегації ознайомились зі здобутками м. Шепетівка у сферах економічного розвитку, соціального захисту, освіти, культури тощо. Кожен учасник делегації відвідав відділ та управління, сфери діяльності яких відповідають аналогічним у нашому місті, та вивчив досвід своїх колег. Особливу увагу було приділено соціальному захисту населення, а саме — пільговому перевезенню громадян. Працівники управління Шепетівської міської ради поділились досвідом обліку перевезень пільгових категорій населення.
Не залишили без уваги і галузь надання адміністративних послуг. Так, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький відвідав Шепетівський центр надання адміністративних послуг та відділ із питань реєстрації місця проживання, де поспілкувався з працівниками закладу та поділився досвідом функціонування ЦНАПу в нашому місті.
Делегацію вразив реабілітаційний центр для дітей. Очільник міста Віктор Весельський зазначив, що аналогічний центр у Новограді-Волинському потребує модернізації, та доручив відповідним структурним підрозділам детально вивчити досвід колег.
Викликала здивування відсутність амбулаторій загальної практики, які в розрізі нової медичної реформи вкрай необхідні. Віктор Весельський детально розповів Михайлу Полодюку про досвід нашого міста та запропонував подальші можливості впровадження первинної ланки медицини в м.Шепетівка.
Також керівництво міста Шепетівки заручились підтримкою міського голови Віктора Весельського у сприянні візиту до міста Шепетівки міністра соціальної політики України Андрія Реви, щоб обговорити перспективи та можливості будівництва «Прозорого офісу».
Опісля працівники виконавчих органів обох міст підвели підсумки роботи. За результатами поїздки, міський голова Віктор Весельський дав низку доручень керівникам управлінь та відділів.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради