Відбулося чергове засідання спостережної комісії виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

Відбулося чергове засідання спостережної комісії виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

\"Відбулося28 березня під головуванням секретаря міської ради Олени Пономаренко, за участі членів комісії та представників правоохоронних органів, відбулося чергове засідання спостережної комісії виконавчого комітету міської ради.
На порядку денному розглядалися питання: про облік осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, та про надану допомогу і потреби умовно-достроково звільнених осіб, а також про здійснену роботу з особами, позбавленими волі, звільненими від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.
Крім того, у ході засідання голова спостережної комісії Олена Пономаренко озвучила звіт про роботу комісії за І квартал 2018 року.
Так, протягом звітного періоду спостережною комісією надавалась певна допомога особам, які звільнилися з місць позбавлення волі, та особам, позбавленим волі, звільненим від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком. Члени комісії постійно сприяли в організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, та звільнених від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.
У першому кварталі 2018 року було проведено 3 засідання комісій, на яких розглянуті питання щодо обліку осіб, умовно-достроково звільнених; осіб, позбавлених волі, звільнених від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком — 3 особи; осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі — 1.
Також було заслухано інформацію представників Новоград-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Новоград-Волинського міськрайонного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про надану допомогу особам зазначеної категорії.
За даними установ, станом на 28 березня 2018 року:

  • Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області: особи, які умовно-достроково звільнені та проживають на території міста, на обліку не перебувають;

  • Новоград-Волинського МРВ з питань пробації ЦМУ ПВКПП Міністерства юстиції: поставлено на облік 18 осіб, позбавлених волі, звільнених від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком;

  • Новоград-Волинського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: на облік сімей, які потрапили у складні життєві обставини, поставлено 2 сім’ї, де правопорушення вчинили неповнолітні.


Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради