ХТО СТАВ «ТАЛАНТОМ РОКУ»?

ХТО СТАВ «ТАЛАНТОМ РОКУ»?

З метою стимулювання творчого розвитку учнів 9-11 класів, виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до активної участі в конкурсах, змаганнях, створення сприятливих умов для самовизначення, самореалізації, шляхом входження в систему суспільних і творчих стосунків, удосконалення всіх форм позакласної та позашкільної роботи з учнями та в рамках міської програми «Обдарована дитина» розпочався міський етап конкурсу «Учень року-2009».
Конкурс організується та проводиться інформаційно-методичним центром у рамках Всеукраїнського експерименту «Впровадження педагогіки життєтворчості» в номінаціях: «Інтелектуал року», «Лідер року», «Творча особистість року», «Спортсмен року».
Міський конкурс «Учень року-2009» складається з двох етапів: І етап — шкільний; ІІ етап — міський. Участь у конкурсі беруть участь учні 9-11 класів, переможці І етапу конкурсу, в кожній з номінацій. Другий етап складається з двох турів. На перший тур учні представляють папки з документами «Портфоліо досягнень», що підтверджують їхні здобутки згідно заявленої номінації. Другий тур складається з самопрезентації, турнірі, під час якого оцінюється загальний культурний та інтелектуальний рівень розвитку учасників та творчих змагань.
3 березня в актовій залі спеціалізованої школи №4 відбувся ІІ тур міського етапу конкурсу «Учень року-2009» в номінаціях «Інтелектуал» та «Творча особистість». Учасниками конкурсу в номінації «Інтелектуал» стали: Харченко Альона, учениця ЗНВО, Желєзнова Лілія, учениця ЗОШ №2, Котик Олена, учениця спеціалізованої школи №4, Годун Ангеліна, учениця ЗОШ №6, Пастухова Альона, учениця ЗОШ №7, Гончар Андрій, учень колегіуму.
У номінації «Творча особистість»: Чайковський Едгар, учень ЗНВО, Іскрижицька Любов, учениця ЗОШ №2, Козак Наталія, учениця СШ №4, Краля Альона, учениця ЗОШ №6, Яцишина Олеся, учениця ЗОШ №7, Михальчук Дарія, вихованка ПШМ, Онікійчук Світлана, учениця ЗОШ №10, Присяжнюк Оксана, учениця колегіуму, Красовська Юлія, учениця ЗОШ №9.
У складі журі: Ліневич П.К., завідувач ІМЦ, Найдюк В.І., спеціаліст управління освіти і науки, Гембарська Л.В., депутат міської ради, відповідальний секретар газети «Звягель-інформ», Добровольна О.Х., директор Палацу шкільної молоді, Заєць Л.В., заступник завідуючої відділом культури і туризму та методисти інформаційно-методичного центру.
Відкриваючи конкурс, завідувач ІМЦ П.К.Ліневич, за дорученням журі, побажав всім його учасникам успіхів на життєвому шляху, наполегливості у здобутті знань, спрямованості на перемогу та активної діяльності на користь суспільства.
За умовами конкурсу кожен учасник презентував себе та свої досягнення згідно заявленої номінації. Саме тому серед учасників конкурсу були саме ті, хто вже має певні здобутки у олімпіадах різного рівня, конкурсах-захистах Малої Академії Наук, турнірах, творчих змаганнях.
Учнівські самопрезентації супроводжувалися мультимедійними презентаціями, фільмами, читанням віршів, танцями, піснями та виставками творчих поробок.
Наступне завдання — усне висловлювання з теми, яку обрано жеребкуванням для кожної номінації. Протягом 1 хвилини кожен учасник висловлювався з теми: «Я і моя країна» та «Молодь і політика». Це завдання виявилося складнішим. Не всі учасники змогли за відведений час обґрунтувати свою думку та зробити висновок.
Творчо та неординарно підійшли учні й до представлення колеги. Кожен по-своєму розкрив для себе та глядачів іншого учасника, розповів про здібності, захоплення та інтереси, відмітив ті якості, які, на його думку, є визначальними.
Члени журі та глядачі отримали задоволення від знайомства з номінантами, які виявили глибокі знання, блискучу ерудицію, логіку та творчість. Можна упевнено заявити, що інформаційно-методичний центр зумів перетворити міський конкурс у справжнє свято молодих обдаровань нашого міста.
У номінації «Інтелектуал року» переможцем став учень колегіуму Гончар Андрій та в номінації «Творча особистість року» — Чайковський Едгар, учень ЗНВО.
Г.ДАНИЛЬЧУК, методист інформаційно-методичного центру