Розпорядженням Президента Володимир Михнюк звільнений із посади голови Новоград-Волинської РДА

Розпорядження №62/2018-рп «Про звільнення В.Михнюка з посади голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації Житомирської області» опубліковане на сайті Президента України Петра Порошенка 20 квітня 2018 року.
«Звільнити Михнюка Володимира Володимировича з посади голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації Житомирської області, згідно з поданою ним заявою», — вказано у документі.
У прес-службі Новоград-Волинської РДА «Звягелю» повідомили, що Володимир Михнюк перебуває на лікарняному. Оскільки під час лікарняного звільнення неможливе, то В.Михнюк, відповідно до інформації відділу кадрів РДА, поки що залишається на посаді.
Нагадаємо, розпорядженням Президента України №281/2015-рп від 24 березня 2015 року Володимир Михнюк був призначений головою Новоград-Волинської районної державної адміністрації Житомирської області.
23 березня 2018 року на прес-конференції він повідомив, що написав заяву на звільнення за власним бажанням. Це сталося через два дні після резонансної сесії районної ради, коли 26 депутатів висловили недовіру голові РДА.
Причиною недовіри з боку більшості депутатського корпусу став земельний конфлікт. Володимира Михнюка звинуватили в масовій передачі в оренду земель спільної часткової власності земельних часток (паїв, невитребуваних) сільських рад ТОВ «Заможне-АГРО» та іншим зареєстрованим фірмам цих же власників. Громадських активістів і депутатів
обурювало, що тисячі гектарів земель спільної часткової власності земельних часток (паїв) протягом 2017-2018 років були передані райдержадміністрацією під мінімальну орендну ставку — 3% та на найбільший термін оренди — 49 років.
Коментуючи земельний конфлікт, Володимир Михнюк наголосив, що землю в людей не відібрали. Кожен власник невитребуваного паю, щойно оформить на нього правовстановлюючі документи, стане повноцінним власником. А договір оренди на цю конкретну земельну ділянку буде автоматично розірвано.
«Проблема полягала в тому, що упродовж останніх років п’ятнадцяти люди, котрі отримали право на земельні паї, не оформили право власності. Землі фактично пустували. Тож, їх було здано в оренду з метою наповнення районного бюджету та бюджетів сільських рад», — зауважив Михнюк.
«Стосовно рішення чотирнадцятої сесії районної ради, я подаватиму документи до суду. На мою думку, районною радою були перевищені повноваження, що призвело до порушення закону. Незаконне рішення районної ради я оскаржуватиму в суді», — додав Володимир Михнюк у той день, коли оголосив про відставку.
Олег БРЮХАНОВ