Газета «Звягель» долучилася до глобального проєкту «Зелена планета»

Газета «Звягель» долучилася до глобального проєкту «Зелена планета»

Різні коментарі отримує інформація про нові лісопосадки. Хтось радіє молодим зеленим насадженням, висловлює вдячність і захоплення, а хтось із сумом констатує, що, мовляв, згодом «дерева все одно виріжуть олігархи». Бо ж ліс, як відомо, у нашій країні не для всіх є загальнонаціональним багатством.
У цьому контексті про погане писати не хочеться, винятково — про позитивне. Адже саджати ліс — це завжди позитивні емоції, бо на свіжому повітрі, з найкращими емоціями й однозначно — для природи і людей.
Напрочуд приємні відчуття охоплюють, коли маленький саджанець встромляєш у лунку і бережно огортаєш його землею. У такий зворушливий момент думаєш не про олігархів, а про зелену країну з відновленими лісовими масивами. Такі свідомі акції є класним свідченням того, як особистим прикладом можна зробити необхідну справу. Саме з цими думками люди вирушають на подібні акції.
Цього разу з колегами-журналістами були залучені до екологічної ініціативи «Висадження дерев одним мільйоном людей за одну добу». Йдеться про глобальний проєкт «Greening of the Planet».
Приємно усвідомлювати, що цього дня зелені насадження стали рукотворним дивом у різних куточках планети. І Житомирщина не є винятком.
Відбувся захід у вихідний суботній день, 30 жовтня. Саджали дуби і сосни в Ємільчинському лісгоспі АПК з працівниками Ємільчинської селищної ради. Висадили 8 тисяч дерев, сіянці яких дбайливо вирощували лісівники.
Загалом в Ємільчинському лісгоспі АПК у межах екологічної ініціативи цього дня було висаджено 36 тисяч нових дерев на чотирьох локаціях на площі завбільшки 4,5 гектари.
Лісівники щоразу дякують людям, які долучаються до їхніх акцій. Нагадуємо, що в мережі створено сайт, де можна зареєструватися і стати учасником екологічних заходів.
А найприємніше приїздити в ці локації через роки і бачити, як плоди спільної роботи стають молодими деревцями. Колись вони хитатимуть верхівками десь високо, під небом, над головами наших нащадків і згадуватимуть нас шурхотом свого гілля. Посадити дерево в своєму житті, а якщо ще й не одне, якщо пощастить, — почесна, непересічна нагода. Нехай зростає наш ліс великий, світлий, широкий, для щасливих нащадків.
Юлія КЛИМЧУК

Додаткова інформація: навесні у межах програми Президента України «Зелена країна» в Ємільчинському лісгоспі АПК було здійснено посадку на площі 41,4 га. Загальна кількість посадкового матеріалу — 276,135 тис. шт.: сосна звичайна — 160,348 тис. шт.; дуб звичайний — 99,514 тис. шт.; береза повисла — 16,273 тис. шт.
Восени на площі 15,4 га висаджено 102,718 тис. шт.: сосна звичайна — 79,239 тис. шт.; дуб звичайний — 23,479 тис. шт.