Городницький лісгосп взяв участь у наймасштабнішій акції

Городницький лісгосп взяв участь у наймасштабнішій акції

30 жовтня ДП «Городницький лісгосп» взяло участь в історично наймасштабнішій акції «Висадження дерев одним мільйоном людей за одну добу» в межах глобального екологічного проєкту «Greening of the Planet».


Того дня в шести лісництвах Городницького лісгоспу було створено лісових культур на площі 10,5 га і висаджено 101,1 тисяч штук садивного матеріалу — сосен, дубів, беріз, модрин.
Сіянці висаджували працівники лісгоспу та всіх підрозділів підприємства, працівники Новоград-Волинської міської ради та райдержадміністрації, підприємства «Укр-Дор-Сервіс», депутати районної ради, голови громад, освітяни та учні, лікарі, журналісти, лісова охорона з дружинами, дітьми та внуками.
У період «червоної» зони епіднебезпеки керівництво Городницького лісгоспу забезпечило дотримання належних карантинних вимог.
Директор підприємства Віктор Мельник подякував усім, хто долучився до такої важливої й необхідної справи.
— Сьогодні ми висаджуємо ліс у межах акції «Зелена країна». Вона триває майже місяць. Дякую всім, хто сьогодні з нами. Разом ми все можемо зробити, і цей ліс — легені планети — наш внесок у добробут майбутніх поколінь, — зазначив Віктор Мельник.
Городницькі лісівники успішно реалізовують програму Президента України «Зелена країна», постійно долучаючись до глобального проєкту об’єднання людей для висадки дерев.
«Хочу запевнити, що лісівники Житомирщини з честю виконують свій професійний обов’язок і тим самим забезпечують виконання програми Президента, — резюмує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. — Лише за один день у лісогосподарських підприємствах висаджено 1,5 мільйони дерев, а впродовж всієї осені — вже 9,5 мільйонів. Сьогодні пліч-о-пліч із лісівниками дерева садять представники різних професій та різного віку — загалом майже 14 тисяч осіб. І нам надзвичайно приємно, що спільна колективна праця згуртувала нас навколо однієї мети — зробити наш край зеленішим, багатшим на лісові насадження».

У всіх лісництвах, куди запросили активістів, провели інструктаж, сфотографувались на згадку і взялися до роботи.
Програма «Зелена країна» передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років.
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора та Городницького лісгоспу