Незважаючи на зупинки котелень, Теплокомуненерго не вклалося у ліміти

Незважаючи на зупинки котелень, Теплокомуненерго не вклалося у ліміти

Про це за підсумками першого місяця опалювального сезону повідомила «Звягелю» директор КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Людмила Тодорович.
Власне, і холодів ще не було, а підприємство вже зіткнулося з низкою проблем. Щоб мінімізувати їхній вплив, Людмила Тодорович закликає споживачів теплової енергії дотримуватися платіжної дисципліни.

— Закінчився перший місяць опалювального сезону 2021-2022 років. Він був дещо «некомфортним» для споживачів, оскільки об’єми на постачання природного газу для населення і бюджетних установ лімітовані. Незважаючи на зупинки котелень, підприємство використало на 50 тис. куб. м більше газу, ніж було встановлено лімітами. Це тягне за собою його сплату не за ціною 7420,00 грн за 1000 тис. куб. м, а значно дорожче — 24933,69 грн за 1000 куб. м. Це коштуватиме 1 млн. 247 тис. грн, — повідомляє Людмила Тодорович.
Крім того, не визначені шляхи компенсації збитків за категорією споживачів «населення», оскільки тарифи залишилися на рівні минулого року, хоча вартість енергоносіїв значно зросла.
Директор теплопостачального підприємства звертається до споживачів із наполегливим проханням терміново розрахуватися за послуги з постачання теплової енергії за минулі періоди! Станом на 02.11.2021 р. заборгованість становить 5,6 млн. грн.
— Споживачі повинні розуміти, що постачання теплової енергії та стале проходження опалювального сезону залежить тільки від дотримання платіжної дисципліни, своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії. Розрахуватися за надані послуги з постачання теплової енергії ви можете у касі підприємства без комісії за здійснення платежу, але з дотриманням карантинних вимог рівня «червоної зони», — додає Людмила Тодорович.
Олег БРЮХАНОВ