У «Зелених» зрізали 39 аварійних дерев

У «Зелених» зрізали 39 аварійних дерев

Світлини зрізаних під вікнами берез «Звягелю» надіслали мешканці мікрорайону «Зелені».
Ця подія стурбувала окремих містян, адже йдеться про живописний район «Зелені»: «Як можна зрізати дерева, які є його окрасою?, — запитали наші читачі. — Раніше споглядали в дворі буяння зелені, а тепер — фасад старого сусіднього будинку. Дуже прикро!».
Питання ми переадресували голові ОСББ Олександру Дюбо. Ось його коментар:
«Ще рік тому до нас надійшло декілька звернень, що гілля дерев падає і є загрозою для ліній електропередач та людей. Ми звернулися в міську раду, до нас викликали еколога, який обстежив дерева. Відповідно до його висновків, дерева старі, аварійні та підлягають зрізанню», — прокоментував Олександр Дюбо.
Думки людей, закономірно, поділилися на два табори: «Вважаю правильним те, що високі й старі дерева зрізають, бо як впаде комусь на голову чи автівку, то люди будуть кричати: «Чому досі не зрізали?» Нещодавно в Кременчуці на дитину в дитячому садку таке дерево впало, і померла дівчинка 4-х років».
«З дитинства дивилася у вікно і бачила ці берези. Так шкода, що їх тепер не буде».
Загалом 39 дерев зрізали в мікрорайоні через їх аварійність. Натомість, за словами керівника ОСББ, цьогоріч було висаджено 60 дубів, сосен та абрикос.
Юлія КЛИМЧУК