Звягельчани зможуть забирати замовлене посвідчення водія на «Укрпошті»

Звягельчани зможуть забирати замовлене посвідчення водія на «Укрпошті»

Відтепер звягельчани, замовивши обмін посвідчення водія онлайн, можуть отримати новий документ у відділенні «Укрпошти» або замовити доставку кур’єром. Новація прийнята постановою Кабінету Міністрів України.
Як зазначив на своїй Facebook-сторінці заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, такі нововведення мінімізують контакти з іншими людьми та значно заощадять час, витрачений на відвідування сервісних центрів МВС.
Ціна за бланк посвідчення водія залишилася незмінною — 243 грн, а сама доставка, незалежно від місцезнаходження отримувача, коштує 195 грн.
Сервіс експрес-доставки забезпечує швидку логістику, а страховий поліс на відправлення, який безоплатно надається «Укрпоштою», гарантує клієнтам надійність в отриманні свого готового документа. Термін доставки — до 5 робочих днів.
«В Електронному кабінеті водія вже понад 1,8 млн авторизованих користувачів, і за час його існування обмін посвідчення водія здійснили 60,3 тис. осіб. Онлайн-послуга з доставкою документа — це ще один крок до діджиталізації, що є пріоритетним напрямком МВС. Рушійною силою цієї оптимізації є прагнення створити прості та доступні послуги для українців. Це — наше основне завдання», — вважає т.в.о. начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.
Алгоритм замовлення дуже простий. Достатньо авторизуватися в Електронному кабінеті водія та пройти наступні етапи:

  • обрати послугу «Відновлення та обмін посвідчення водія» та натиснути «Замовити»;

  • перевірити правильність контактних даних та вибрати в блоці «Обрати причину» один із запропонованих варіантів;

  • заповнити всі обов’язкові поля та прикріпити сканкопію чинної медичної довідки одним файлом з обох сторін у форматі .pdf.;

  • поставити власний підпис за допомогою мишки;

  • обрати спосіб отримання послуги;

  • підписати заяву за допомогою КЕП;

  • сплатити за послугу.


Проєкт реалізований у співробітництві з ДП «Інфотех» та «Укрпоштою».
Сервісні центри МВС ще зовсім юні як державна структура, але вже достатньо свідомі, аби надавати якісні, доступні та насамперед безпечні послуги.
Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном: (044) 290-19-88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці ГСЦ МВС.
Регіональний сервісний центр МВС у Житомирській області