«Звягель» з’ясував, чому у пам’ятника зникла голова

«Звягель» з’ясував, чому у пам’ятника зникла голова

Пам’ятники — одна з найбільш обговорюваних тем у Новограді. В існуванні окремих із них поставила крапку декомунізація, а в історії інших трапилися курйози, які не сходять із вуст.
Згадайте пам’ятник Леніну, доля якого лишилася невідомою після демонтажу й «переселення» на кілька днів в іншу локацію. Усі пам’ятають славнозвісного «коня» і стелу, що досі не дочекалася нового обіцяного пам’ятника. Її комунальники не спромоглися демонтувати — мовляв, будувалося колись «на віки».
В’їзний знак у місто з боку Рівного — ще один курйоз. Бо з цього «пенька» з написом «Звягель» чорною фарбою, що лишився від колишнього знака, починається батьківщина Лесі Українки.
На додачу — пам’ятник «Дружбі народів» без голови. Цей факт у мережі викликав гучну реакцію. Нагадаємо, він символізує дружбу представників трьох основних рас: європейської, азіатської та негроїдної. Одній фігурі не пощастило — постать лишилася без голови.
«Звягелю» вдалося з’ясувати, що «пропажа» сталася не через чиїсь погляди. Як розповів наш читач Сергій Орлов, причина — звичайне хуліганство. Свідком цього він став улітку цього року: «Прогулюючись, я почув, як підліток років 11-ти закричав, звалившись із того пам’ятника на землю. Хотів справити враження на дівчину і заліз на голову одного з трьох «друзів», а та відвалилася і впала йому на ногу. Поліцію не викликав, бо школяр утік, а його ніхто б не шукав».
Пам’ятник так і стоїть без голови — як нагадування комунальникам про безгосподарність, а містянам — про невихованість, безкарність і можливість травмування.
Юлія КЛИМЧУК