Батьки звертаються до влади підтримати «Ордану» стипендією

Батьки звертаються до влади підтримати «Ордану» стипендією

«З нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва хочемо сердечно привітати зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Ордана» та його невтомного керівника — заслуженого працівника культури України — Віру Юріївну Матвійчук.
Наш ансамбль для міста щорічно приносить визнання, здобуваючи призові місця в різноманітних конкурсах та фестивалях. Жоден концерт не проходить без них — джерельця автентичної української культури. Колектив знаний і в Україні, і за її межами.
Для десятків, а, можливо, вже й сотні дітей ансамбль став знайомством з культурним корінням українського народу. Багато вихованців присвятили себе народному вокалу, любов до якого прищеплює талановитий педагог зі співучою душею Віра Юріївна. Їй — земний уклін і щира вдячність від нас усіх!
Шкода, що робота працівників культури, які зберігають, поширюють народні традиції неналежним чином оцінюється.
З огляду на високі іміджеві здобутки колективу для міста, звертаємося до мера Миколи Боровця призначити «Ордані» стипендію. Таким чином фінансово підтримати розвиток талановитих дітей».

Батьки «орданчиків»

Звернення батьків прокоментував начальник управління культури і туризму Олександр Широкопояс:
— Управління культури і туризму вперше за історію функціонування галузі розробило Положення і Програму «Про фінансове стимулювання талановитих дітей у галузі культури та мистецтва». Згідно з цими документами, зможемо фінансово підтримувати дітей за перемоги у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Положення підтримали депутати.
На нову сесію, яка відбудеться 25 листопада, ми також вперше розробили Положення і Програму «Про іменні стипендії в галузі культури і мистецтва», згідно з якими зможемо фінансово підтримувати найуспішніших дітей та визначних діячів у галузі культури. Маємо надію, що нашу ініціативу підтримають.
За словами очільника, культурне управління прорахувало необхідний бюджет на реалізацію згаданих програм у 2022 році і має намір внести пропозицію в бюджет на наступний рік.
Після цього, згідно зі встановленим порядком, колективи зможуть подавати заявки в управління культури і туризму для отримання фінансових стимулювань та стипендій.
«Про наші напрацювання я ознайомив усіх працівників галузі на загальних нарадах, вони про це проінформовані», — зазначив Олександр Широкопояс.
Нарешті дійшла черга до необхідних змін. Вони мають стати хорошим стимулом і надією, що таланти будуть оцінені та захочуть приносити користь Україні, а не їхати працювати за кордон чи змінювати діяльність.
Юлія КЛИМЧУК