Хроніка 46/2021

Хроніка 46/2021

НАРКОТИКІВ НА ПІВ МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ВИЛУЧЕНО У ЖИТЕЛЯ НОВОГРАДА
За процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури сектором дізнання Новоград-Волинського райвідділу поліції, за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в області ДБН Нацполіції України, викрито та знешкоджено канал збуту небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин.
Установлено, що житель Новограда-Волинського, 1992 року народження, тривалий час займався розповсюдженням синтетичних наркотиків та психотропних речовин, які складував та розфасовував удома, у своїй кімнаті приватного будинку, де проживав спільно з матір’ю та сестрою.
За попередніми даними, наркокур’єр, тримаючи зв’язок із «клієнтами» через Телеграм-канал, систематично робив закладки не лише в Новограді-Волинському, а й у містах Рівненської області. Під час слідчих дій за вказаними ним адресами виявлено і вилучено полімерні згортки з порошкоподібною речовиною білого кольору та подрібненою масою коричневого кольору. Лише у Новограді-Волинському кількість таких «точок» сягала сотні.
10 листопада, за ініціативи Новоград-Волинської окружної прокуратури, в житловому будинку фігуранта справи проведено санкціонований обшук. Вилучено понад 600 г канабісу, майже 410 г амфетаміну, 17 г альфа PVP «coлі», 105 марок LSD, 55 таблеток екстазі, електронні ваги, які використовувалися для фасування наркотичних засобів, та понад 62 тис. грн.
Всі вилучені наркотичні та психотропні засоби, загальна вартість яких становить понад 500 тис. грн, передані для проведення експертизи.
Особі повідомлено про підозру за ч.2 ст.307 КК України, готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури, проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції.

УНАСЛІДОК ЗІТКНЕННЯ ДВОХ АВТІВОК ПОСТРАЖДАВ ОДИН ІЗ КЕРМАНИЧІВ

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 13 листопада, близько 13:15, у Новограді-Волинському, травми отримав 36-річний водій легковика.
Попередньо встановлено, що 29-річна жителька райцентру, керуючи «Audi», не надала переваги в русі, в результаті чого її авто зіштовхнулось із легковиком «Nissan» під керуванням 36-річного місцевого жителя.
Останній отримав травми, з якими чоловіка доставлено до приймального відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.
Розпочато кримінальне провадження за 1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

У БРОНИЦЬКІЙ ГУТІ ВИЯВИЛИ НЕЗАКОННО ЗРІЗАНІ СОСНИ

Незаконні порубки та крадіжки лісу зареєстровані в Новоград-Волинському районі та Олевській громаді. Поліцейські вилучили нелегальну деревину та транспортні засоби, на яких вона перевозилась. Розпочаті розслідування.
У с.Лопатичах поліцейські зупинили трактор, який перевозив колоди дуба. За кермом перебував 23-річний місцевий житель. Жодних документів на вантаж він не мав.
Поблизу с.Броницької Гути Городницької громади поліцейські Новоград-Волинського райвідділу поліції виявили транспортування понад десятка колод сосни. 24-річний чоловік теж не зміг пояснити походження свого вантажу.
Події було кваліфіковано як незаконні порубки лісу та відкрито відповідні кримінальні провадження за ст.246 ККУ.
Раніше поблизу с.Михайлівки Олевської громади поліцейські виявили транспортування 9 дерев сосни двома місцевими жителями. Чоловіки не мали відповідних документів на свій вантаж. Попередня кваліфікація цієї події — ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
Триває встановлення всіх обставин.

РЯТУВАЛЬНИКИ ЛІКВІДУВАЛИ ПОЖЕЖУ В ПИЛИПОВИЧАХ

14 листопада бійці ДСНС ліквідували пожежу в шлакоблочній господарчій споруді у с.Пилиповичі Новоград-Волинського району. До приїзду вогнеборців місцеві жителі намагалися приборкати вогонь власними силами.
Вогонь встиг знищити покрівлю споруди та пошкодити 10 кв. м фронтону житлового будинку. Зусиллями рятувальників вдалося запобігти перекиданню полум’я на оселю та гараж. Попередня причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
Упродовж цієї ж доби на території області ліквідовано ще 4 загоряння.
Так, об 11:10, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарчій споруді у с.Папірні Коростенського району.
По прибуттю вогнеборців на місце події з’ясувалося, що споруда повністю охоплена вогнем. Сталося поширення полум’я на дерев’яний житловий будинок, що розташовувався майже впритул до споруди.
О 12:00 пожежу вдалося локалізувати, о 13:00 — ліквідувати. Вогнем знищено господарчу споруду та частину даху будинку. Ймовірна причина займання — коротке замикання електромережі.

ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ЗАГИБЕЛЬ 17-РІЧНОГО ХЛОПЦЯ У ДТП

Близько 5 ранку, 13 листопада, до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із потерпілим, що сталася поблизу с. Голубина Романівської громади.
Як було встановлено, на 39-му км автодороги «Дубрівка — Висока Піч» під час зустрічного роз’їзду сталося дотичне зіткнення вантажного «Mercedes-Benz Actros» із напівпричепом, під керуванням 27-річного жителя Рівненщини, з автомобілем «Chery Tiggo 8», яким керував 39-річний житомирянин. Ніхто з водіїв транспортних засобів не постраждав, а керманич вантажівки продовжив свій рух, за його словами, не помітивши удару. Поліцейські його зупинили впродовж пів години.
Після зіткнення з вантажівкою кросовер зачепив одного з двох пішоходів, які в цей час рухалися краєм дороги. Травми, отримані внаслідок ДТП, виявились несумісними з життям потерпілого — 17-річного жителя с. Соболівки. Хлопець загинув на місці пригоди.
Всі обставини та причини, які призвели до трагічної ДТП, встановлюють слідчі Слідчого управління ГУНП в області.

ЮВЕНАЛЬНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЯВИЛИ ПОНАД 200 ФАКТІВ ВТЯГНЕННЯ ДІТЕЙ У ПИЯЦТВО

За кожним із таких випадків правоохоронці склали адміністративні матеріали відносно дорослих. Лише на території Любарської громади впродовж вихідних задокументовано 8 подібних фактів.
13-14 листопада під час профілактичних заходів, ініційованих працівниками Любарського відділення поліції, ювенальні інспектори перевірили популярні серед молоді місця відпочинку: кафе, бари, інші розважальні заклади та недобудови чи закинуті будівлі.
Поблизу одного з таких об’єктів поліцейські виявили 15-річного юнака з явними зовнішніми ознаками алкогольного сп’яніння. Хлопець і його 35-річна матір і раніше вже потрапляли в поле зору поліції. Цього разу жінка також сприяла втягненню сина в пияцтво. Правоохоронці застосували до неповнолітнього поліцейське піклування та доставили його до місця проживання. Відносно його матері було складено адміністративний протокол за ст.180 (Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння) КУпАП.
— Ця родина перебуває на обліку соціальних служб, тож далі і з жінкою, і з її сином проводитиметься відповідна профілактична робота, — повідомила начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. — Водночас у поточному році наші працівники виявили 210 випадків втягнення дорослими особами неповнолітніх у пияцтво.

У ЖИТОМИРІ «ЗАМІНУВАЛИ» БУДІВЛЮ СУДУ

15 листопада, близько 14 години, на спецлінію «102» надійшло анонімне телефонне повідомлення про замінування суду в Житомирі. Поліцейські перевірили будівлю та прилеглу територію. Загрози безпеці людей не виявлено. Повідомлення надійшло телефоном на спецлінію «102» від чоловіка, який не назвався.
На місце події виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП та Житомирського районного управління поліції, працівники вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками, патрульні та інші екстрені служби.
Із судової установи було проведено евакуацію людей, а також тимчасово обмежено доступ до приміщень. Станом на 15:45 обстеження завершено, жодних загроз безпеці людей не виявлено.
Оперативники кримінальної поліції проводять заходи для з’ясування особи автора хибного повідомлення. За подібні дії чинним законодавством передбачено позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВСТАНОВЛЮЮТЬ ОЧЕВИДЦІВ ДТП

Дорожньо-транспортна пригода сталася 9 листопада 2021 року, близько 19:00, поблизу с.Межирічки Романівської громади. Поліцейські просять відгукнутися свідків чи очевидців події для встановлення всіх її обставин.
На 1-му км автошляху «Межирічка — Романів» водій автомобіля «Fiat Doblo» наїхав на велосипедиста, який рухався в попутному напрямку.
Керманич двоколісника, місцевий житель, отримав травми та був ушпиталений до обласної лікарні. 10 листопада чоловік помер.
Триває досудове розслідування за ч.3 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України.
Шановні громадяни! Якщо ви були свідками або очевидцями вказаної дорожньо-транспортної пригоди, проїздили повз та маєте записи з відеореєстратора, володієте іншою інформацією, що може бути важливою для слідства, просимо звернутися безпосередньо до відділу розслідування
злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Житомирській області за адресою: м.Житомир, вул.Старий Бульвар, 5/37, або зателефонувати: (0412) 407-431 чи на спецлінію «102».

ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ЗАГИБЕЛЬ ЧОЛОВІКА НА ПОЛЮВАННІ

Подія сталася 13 листопада в лісі на території Черняхівської громади. Під час полювання смертельне вогнепальне поранення отримав 39-річний киянин. У нього з необережності поцілив інший мисливець. Всі обставини поліція з’ясовує в ході розпочатого кримінального провадження. Водночас правоохоронці нагадують мисливцям про правила безпеки та закликають до обережності.
Інформація про поранення чоловіка на полюванні надійшла до поліції близько 11 години, 13 листопада. На місце події, в лісовий масив поблизу с.Нових Салів Черняхівської громади, виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП і Житомирського райуправління поліції. Медики «швидкої», які також прибули за викликом, констатували смерть потерпілого чоловіка, 39-річного жителя Києва. Причину загибелі встановлять фахівці судово-медичної експертизи.
Попередньо з’ясовано, що постріл із необережності стався під час падіння 63-річного місцевого жителя із засідки на дереві. У результаті поранення в грудну клітину отримав інший мисливець, який перебував неподалік.
У ході першочергових слідчих дій поліцейські вилучили зброю, з якої здійснено постріл. Призначені відповідні експертні дослідження.
Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.119 (Вбивство через необережність) КК України. Триває з’ясування всіх обставин.
За матеріалами поліції, прокуратури і ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ