Живу чи штучну новорічну ялинку хочуть бачити містяни?

Живу чи штучну новорічну ялинку хочуть бачити містяни?

Щойно розпочинається підготовка до новорічних свят, як щороку виникає дискусія: якою ж має бути головна ялинка на центральній площі міста — живою чи штучною?
Ми провели опитування у Фейсбук-спільноті нашої газети та отримали певний зріз громадської думки.

Більшість людей вважають, що настав час замінити живу ялинку на штучну, адже її не треба щороку зрізати та заморочуватися пошуком. Один із коментарів: «Купити нарешті один раз на десять років штучну. Бо в нас на всяку «гидоту» гроші з бюджету виділяють, можна й на ялинку виділити».
До речі, цим цивілізованим шляхом пішли багато міст України та світу.
У нас щороку під час організації свят продовжують шукати головну ялинку. Нещодавно влада знову відрапортувала, що займаються пошуком.
З огляду на те, що громадська думка змінилася, «Звягель» звернувся до заступника міського голови Віталія Якубова з проханням прокоментувати ситуацію. Як розповів заступник, він особисто не проти того, аби живу ялинку замінити на штучну. Утім цьогоріч грошей на це в бюджеті не було передбачено і, певна річ, наприкінці року їх не виділять.
Важливо, що ялинку влада не купує. Її безкоштовно надають лісівники — обирають із тих, які для цього підходять за певними критеріями. Витрати з бюджету йдуть лише на транспортування та встановлення дерева.
Ось і зараз (коли верстався цей номер) місто перебуває в очікуванні підходящої ялинки. Окрім зовнішніх параметрів, враховують зручність вивозу з лісу та доставки. А встановлять зелену красуню в Новограді, як і традиційно, напередодні Дня Святого Миколая.
У прихильників живої ялинки цьогоріч буде привід додатково порадіти впродовж новорічно-різдвяних свят. Як буде наступного року — залежатиме від рішення влади.
Юлія КЛИМЧУК