«До зими готові», — стверджують у міській раді

«До зими готові», — стверджують у міській раді

Комунальні служби готові боротися з ожеледицею й сніговими заметами на дорогах і тротуарах, — запевнив «Звягель» заступник міського голови з житлово-комунальних питань Віталій Якубов.
«Цього року ми пішли іншим шляхом — винесли зимове утримування доріг на відкриті торги. Переможцем торгів стало місцеве підприємство «Новоград-Волинські шляхи». Його субпідрядником стане «Укр-Дор-Сервіс», — розповів Віталій Якубов.
Обидва підприємства надали в міську раду підтвердження щодо наявності відповідної техніки та необхідної кількості піщано-сольової суміші. Також призначені відповідальні особи з числа працівників органів місцевого самоврядування, розроблено систему сповіщення, відпрацьовано першочерговість дій, в разі погіршення погодних умов.
«У випадку снігопадів чи появи ожеледиці, насамперед розчищатимуть вулиці, якими рухається громадський транспорт, центральні проїзди, дороги до лікарні. Потім — інші квартали. Причому, всі квартали й мікрорайони між обома підприємствами розподілено й закріплено, щоб усім було зрозуміло, хто й за що відповідає», — підкреслив Віталій Якубов.
Зимовим утриманням тротуарів і автобусних зупинок, як і раніше, займатиметься комунальне підприємство.
Олег БРЮХАНОВ