Арсеній Пушкаренко: «У межах ініціативи Президента на Житомирщині висадили майже 14 мільйонів дерев»

Арсеній Пушкаренко: «У межах ініціативи Президента на Житомирщині висадили майже 14 мільйонів дерев»

На Житомирщині співорганізаторами акції стала команда партії «Слуга Народу» спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Протягом жовтня-листопада в акції взяли участь декілька десятків тисяч людей. Наприклад, за оцінками лісівників, тільки за один день, 18 жовтня, до акції долучилося понад 6,5 тисяч людей, які висадили більше 1 мільйона саджанців.

\"Арсеній

«Сьогодні ми висаджували дерева практично у всіх 66 громадах, у всіх 20 лісгоспах Житомирщини. Залучені народні депутати України, депутати місцевих рад, голови громад, наші активісти та волонтери, небайдужі мешканці області. Цим ми поновлюємо ліси та підтримуємо екологію, яка дуже постраждала за багато років, особливо на Житомирщині. Незаконні вирубки, захаращеність лісів, масштабні пожежі на Поліссі минулого року — все це завдало чималої шкоди», — зазначив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Акцію з озеленення підтримав голова облради Володимир Федоренко. Разом із народною депутаткою України Тетяною Грищенко (фракція «Слуга Народу»), головою Коростенської райради Юлією Гаєвською, головою Коростенської РДА Юрієм Тарасюком, керівництвом громади та волонтерами вони долучилися до садіння лісу в Малинському лісгоспі.

«Це — надважлива екологічна ініціатива, особливо для Житомирської області, понад 40 тисяч гектарів території якої минулої весни охопили масштабні лісові пожежі. Тож відтворення та збереження наших лісів — пріоритетне завдання для нас!» — підкреслив голова облради від партії «Слуга Народу» Володимир Федоренко.

\"Арсеній

Ліс — одне з найбільших природних багатств Житомирщини. Це — стратегічний ресурс, економічну та екологічну цінність якого для Держави неможливо переоцінити.

«Багато років лісова галузь йшла невірним шляхом. Але після приходу команди партії «Слуга Народу» ситуація змінилася. Зараз лісова галузь та її розвиток знаходяться у фокусі уваги влади», — підкреслив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

В обласному управлінні лісового господарства кажуть: «Житомирщина виконала усі плани, які перед нею поставила держава».

Завдяки системному підходу, за минулий рік вдалося повністю перезавантажити галузь. Значно покращилася матеріально-технічна база, розвивається інфраструктура, проводяться протипожежні заходи, вдвічі збільшилася середня зарплата співробітників та зросли відрахування в бюджет.

\"Арсеній

Тільки у 2021 році для потреб лісівників придбано:

• 49 автомобілів;

• 178 мотоциклів;

• 36 тракторів з протипожежним оснащенням;

• 8 пожежних машин;

• 31 протипожежний модуль;

• 218 радіостанцій;

• 344 вогнетривких костюми в комплекті з шоломами та взуттям;

• 658 протипожежних ранців.

Особлива увага приділяється профілактиці пожеж та подоланню їхніх наслідків. Для протидії лісовим пожежам у житомирських держлісгоспах оновлюються та встановлюються пожежні вежі, розгортається система телевізійного спостереження. Облаштовано більше 1000 пожежних водойм.

\"Арсеній

Усе це допомагає зберегти ліс та застерігає від масштабних пожеж. У результаті — у поточному році, порівняно з минулим, кількість випадків лісових пожеж зменшилася на 93%, а їхня площа — на 99,9%.

А всього, в межах осінньої лісокультурної кампанії, лісівники взяли за мету відновити 2 тисячі гектарів. Протягом року вже створено майже 6 тисяч гектарів лісу. Тільки у межах програми «Зелена країна» в Житомирській області висаджено майже 14 мільйонів дерев. Це складає практично третину від загальної кількості дерев, висаджених в Україні.

«Я вдячний усім лісівникам за високу професійну роботу, яку вони здійснюють», — підкреслює начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

Іван Юр’єв