Політична партія «Сила і Честь» — єдина ідеологічна партія, на яку не впливають олігархи

Політична партія «Сила і Честь» — єдина ідеологічна партія, на яку не впливають олігархи

В Україні олігархія укоренилась вже давно — ще за часів президентства Леоніда Кучми, коли перед ним був вибір, яким чином слід піднімати економіку в державі. З одного боку, на олігархах, фактично, й тримається економіка України, проте з іншого — це робить їх одноосібними монополістами. Вони володіють усім і виставляють власні ціни, які не базуються на здоровій конкуренції.

\"Політична

Зрозуміло, для того, аби держава на найвищому рівні ухвалювала вигідні для олігарха рішення, йому слід мати вплив на українську владу і політику. Спочатку олігархи «купували» конкретні рішення, згодом вони стали фінансувати цілі політичні партії, а сьогодні й зовсім полюбляють утворювати нові політичні сили, аби ті потім «танцювали» під їхню «дудку».

Кожна партія, яка приходить до влади, має ті чи інші стосунки з олігархатом, а це передбачає певні взаємні «зобов’язання». Партії вимушені співпрацювати із кимось з найбагатших людей України. Петро Порошенко, Ігор Коломойський, Рінат Ахметов та інші — саме в руках цих осіб сконцентрований найбільший вплив.

Всі необхідні ресурси олігархат свідомо зосередив у своїх руках. Олігархи зробили все, щоб будь-які політики приходили до них і були змушені з ними домовлятись. От і маємо ситуацію, що повз олігархів не пройдеш. Навіть найщиріші та найчесніші політики вимушені йти до «грошових мішків».

Якщо політик не має коштів, то хіба він не досягне успіху? Я гадаю, що вже давно настав час це змінити. Ми вже випробували кілька варіантів лідерів: патріотів, олігархів, хтось робив ставку на захід, хтось — на схід тощо. Сьогодні ж ми бачимо, що вже утворилася чітка феодально-кріпосницька олігархічна система, яка поділена між «великими світу цього». І її конче треба ламати.

І ми будемо ламати! Зараз дуже важливо мати нові ідеї, нові напрямки і нових політиків, які не були б задіяні у співпраці з олігархатом. Треба більше долучати молодих і амбітних людей, які готові працювати на свою перспективу і використовувати всі можливі варіанти взаємодії з виборцем. Тобто, опиратись не лише на ТБ, а й на гаджети та соціальні мережі.

Завдання політичної партії «Сила і Честь» полягає в тому, щоб показати, що сьогодні можна існувати без касти олігархів. Нашого виборця завжди ставлять над прірвою: або обереш погане, або — гірше, і в такий спосіб завжди «виїжджали» сили, яким давно місце на політичному звалищі. Цьому треба покласти край. Політична партія «Сила і Честь» стане піонером у цій нелегкій, але дуже нагальній для українського державотворення справі.

Олександр ПОЛІЩУК