Хроніка 49/2021

Хроніка 49/2021

Поліція розслідує обставини загибелі родини в ДТП на трасі «Київ-Чоп»


Дорожньо-транспортна пригода сталася 5 грудня, близько 17:45, на автодорозі «Київ-Чоп». У результаті бокового зіткнення  автомобіля «Daewoo Lanos» із вантажівкою «DAF» загинули батько та двоє малолітніх синів. Їх мати в тяжкому стані — у реанімації. Відкрито кримінальне провадження.

Попередньо встановлено, що на 142-му км автодороги «Київ-Чоп», поблизу кафе «Дубки», водійка легковика, 26-річна житомирянка, рухаючись у напрямку Новограда-Волинського, не впоралась із керуванням та виїхала на смугу зустрічного руху, де сталося бокове зіткнення з тягачем «DAF XF» із напівпричепом, за кермом якого перебував 41-річний житель Київської області.

У результаті ДТП троє пасажирів легковика, 26-річний чоловік та двоє синів, віком 10 та 5 років, загинули на місці пригоди. Жінку в тяжкому стані госпіталізували до реанімаційного відділення обласної лікарні.

Водій вантажівки не постраждав.

Слідчі з’ясовують усі обставини автопригоди у межах кримінального провадження. Досудове розслідування проводиться за ознаками кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають учасників дорожнього руху: під час поїздок зважайте на погодні умови та дорожню обстановку. Пам’ятайте, що кермування взимку потребує додаткових водійських навичок і особливих засобів безпеки. В умовах недостатньої видимості будьте обережними та відповідально виконуйте маневри, пересвідчившись у їх безпечності для вас, ваших пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

У Новограді правоохоронці вилучили з обійстя чоловіка понад пів тисячі пачок безакцизних цигарок

1 грудня під час санкціонованого обшуку поліцейські Новоград-Волинського районного відділу під процесуальним керівництвом місцевої окружної прокуратури вилучили понад 500 пачок цигарок без марок акцизу з домоволодіння місцевого жителя. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці провели слідчі дії за місцем проживання 54-річного жителя райцентру. Наприкінці жовтня поліцейські викрили чоловіка у «тіньовому підприємництві», задокументувавши торгівлю безакцизними цигарками. Тоді в чоловіка вилучили майже 1,5 тисячі пачок вартістю близько 36 тисяч гривень.

У результаті слідчих дій у домоволодінні звягельчанина правоохоронці знайшли та вилучили 535 пачок цигарок, які не мали відповідного акцизного маркування, та інші речі, які можуть вказувати на протиправну діяльність. Від офіційних пояснень господар обійстя відмовився.

Вилучене направлено на експертне дослідження.


Досудове розслідування триває за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) ККУ. Відповідно до чинного законодавства, незаконне придбання, зберігання, збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну або інших підакцизних товарів карається штрафом від 5 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Упродовж доби бійці ДСНС ліквідували дев’ять займань, три з них — на Новоград-Волинщині

За добу на території Житомирщини виникло дев’ять пожеж, три з яких — у Новоград-Волинському районі. Зокрема, 6 грудня, о 04:00, рятувальники отримали повідомлення про займання у дерев’яному приватному житловому будинку в с. Смолдиреві. Про це сповістили власники, які відчули запах диму.

По прибуттю бійців ДСНС до місця події з’ясувалося, що вогнем охоплено дерев’яне перекриття й існує загроза поширення полум’я по будинку. До того ж, на горищі зберігалося сіно. Завдяки ранньому виявленню загоряння та злагодженим діям вогнеборців, вдалося оперативно зупинити подальше поширення полум’я. О 05:05 пожежу ліквідовано.

У результаті надзвичайної події вогнем знищено один кв. м перекриття. Ймовірна причина займання — порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення.

Тієї ж доби рятувальники ліквідували ще два загоряння у селах Гриньки та Пилиповичі. В обох випадках займання, ймовірно, сталося через порушення вимог пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення. Остаточні обставини встановлюють фахівці.

У ДТП загинула пенсіонерка…


Дорожньо-транспортна пригода сталася 3 грудня на автодорозі «Житомир-Сквира», у с. Станишівці Житомирського району. Внаслідок наїзду вантажівкою загинула жителька обласного центру.

Попередньо, близько 20 години, водій автомобіля «Volvo», 36-річний житель Закарпатської області, рухаючись автошляхом, вчинив наїзд на пішохода, 66-річну жительку Житомира, яка переходила дорогу. Жінка загинула на місці події.

Усі обставини ДТП з’ясовуються в межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Поліцейські закликають водіїв під час руху обирати таку швидкість, щоб мати змогу постійно контролювати транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації. Пам’ятайте, що дозволена швидкість руху в населених пунктах — 50 км/год.

Шановні пішоходи! Переходьте дорогу винятково у встановлених місцях, переконавшись у безпечності ваших дій. Не забувайте, що в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має такі елементи. Подбайте про свою безпеку!

Зберігав удома понад 30 кг наркотиків


Днями 40-річному жителю Андрушівки слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального діяння. У першій половині листопада з будинку чоловіка поліцейські Бердичівського райвідділу вилучили значні запаси рослинних наркотиків.

Слідчі заходи проводилися на підставі ухвали про обшук у домоволодінні чоловіка в межах кримінального провадження.

У результаті поліцейські виявили та вилучили 32 кг рослин коноплі, в тому числі — сушеної та подрібненої, півтора кг макових головок. Загальна вартість знайденого, за цінами «чорного ринку», могла становити близько мільйона гривень.

За зібраними доказами, свідченнями та висновками експертів, слідчі Бердичівського райвідділу під керівництвом окружної прокуратури оголосили чоловікові про підозру в кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. Підозрюваному може загрожувати ув’язнення на термін до 12 років.

За привласнення коштів комунального підприємства колишньому бухгалтеру загрожує ув’язнення


Днями слідчі Житомирського районного управління поліції завершили розслідування кримінального провадження про підробку службової документації та привласнення понад 300 тисяч гривень. У протиправних діяннях обвинувачується 33-річний, уже колишній головний бухгалтер підприємства. Нині чоловік — у розшуку.

Влітку минулого року до поліції від дирекції одного з комунальних закладів Житомира надійшла інформація про виявлення під час ревізії коштів нестачі в сумі понад 300 тисяч гривень.

За цим зверненням було розпочато кримінальне провадження, під час досудового розслідування поліцейські встановили схему зникнення коштів. З’ясувалося, що колишній головний бухгалтер установи, підробивши службову документацію, переказував їх на свій банківський рахунок як заробітну платню.

Таким чином чоловік за три місяці незаконно отримав понад 317 тисяч гривень. Після цього він перестав з’являтися на роботі та припинив будь-які контакти з колегами.

Згодом поліцейські встановили, що місце проживання та номери мобільного зв’язку він також змінив.

Після проведення слідчих дій поліцейські заочно повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, 2, 3, 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

Підозрюваного оголошено в розшук. Днями обвинувальний акт скеровано до суду. Відповідно до чинного законодавства, за вчинення подібних діянь обвинуваченому може загрожувати позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ