Хроніка 50/2021

Хроніка 50/2021

Поліція розслідує обставини утоплення подружжя


6 грудня до поліції надійшло повідомлення про те, що пішли з дому та не повернулися подружжя жителів с. Парипсів Попільнянської громади. За однією з версій, вони вирушили рибалити на місцеву водойму, де міг статися нещасний випадок. 10 грудня у водоймі знайшли тіло чоловіка, а 11 грудня — його вагітної дружини.

За словами 7-річної доньки зниклих, 4 грудня тато з мамою пішли рибалити на місцеву водойму, зачинивши їх із 4-річним братиком у хаті. Не дочекавшись за декілька діб батьків, дівчинка вибралася з оселі та повідомила про їх зникнення дорослим.

До пошуків 26-річної жінки та її 31-річного чоловіка долучилися поліцейські, рятувальники, представники місцевої громади та водолази.

7 грудня в результаті пошуків, у тому числі — із залученням квадрокоптера, на водоймі було виявлено порожній притоплений човен, яким міг користуватися зниклий. Через несприятливі погодні умови того дня водолази були змушені припинити обстеження дна ставу, однак 9 грудня роботи продовжилися завдяки залученню спеціальної техніки.

10 грудня вдалося знайти та витягти з води тіло 31-річного чоловіка. 11 грудня у водоймі розшукали й тіло 26-річної жінки.

У межах кримінального провадження призначені судово-медичні експертизи для визначення причин смерті загиблих. Попередньою причиною смерті обох є утоплення у воді.

У водія-учасника ДТП вилучили гранату


Увечері 9 грудня до Новоград-Волинського райвідділу поліції надійшло повідомлення про ДТП у с. Болярці. Внаслідок зіткнення з електроопорою травми отримав пасажир автомобіля. Під час з’ясування обставин дорожньої пригоди поліцейські виявили, що водій має при собі предмет, схожий на гранату. Боєприпас вилучили вибухотехніки поліції, а слідчі розпочали відповідні розслідування.

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 18:45 на вул. Лісовій села Болярки. Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Opel Vectra», 49-річний місцевий житель, допустив зіткнення з бетонною опорою.

\"ХронікаПасажир транспортного засобу, 64-річний односелець водія, отримав травми та був ушпиталений до Новоград-Волинської лікарні.

На місці події працювали інспектори сектору реагування та слідчо-оперативна група поліції. Під час документування обставин правопорушення поліцейські звернули увагу, що у водія в кишені знаходиться підозрілий предмет, схожий на бойову гранату. Чоловік визнав, що має при собі небезпечний предмет. Боєприпас РГД-5 із підривачем вилучили працівники вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Відомо, що з 49 років свого життя він половину провів у місцях позбавлення волі за вчинення майнових злочинів та нанесення тілесних ушкоджень.

Триває встановлення всіх обставин події у межах розпочатих досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку може загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі.

На Звягельщині з початку року правоохоронці розшукали 165 людей


Загалом до Новоград-Волинського районного відділу надійшло 169 заяв про зникнення людей. Майже всіх уже повернули додому, в 90% випадків місце перебування було встановлено впродовж доби. Триває розшук ще 4 людей.

Так, нещодавно поліцейські Новоград-Волинського районного відділу, спільно з колегами Дарницького районного управління, встановили місце знаходження 23-річного жителя Городниці. Рідні розшукували чоловіка, який не виходив на зв’язок, 8 місяців. Як виявилося, він поїхав на роботу в столицю, вирішивши нікого про це не попереджати.

Також, спільно з працівниками Львівського РУП, правоохоронці розшукали безвісно зниклого 33-річного жителя району, який зник ще у серпні поточного року. Як з’ясувалося, чоловік перебував у реабілітаційному центрі м. Львова.

Із початку року поліцейські розшукали 60 осіб, які офіційно були оголошені в державний розшук за скоєння тих чи інших правопорушень і переховувалися від органів досудового або судового розслідування.

Зокрема, оперативники встановили місце знаходження 19-річного звягельчанина, який переховувався через спричинення працівнику правоохоронних органів тілесних ушкоджень. Хлопець знаходився у Миколаєві.

Із початку року поліцейські повернули додому 33 дитини.

Днями до райвідділку звернувся 40-річний житель с. Яруня із повідомленням про зникнення 14-річної дочки, яка не відповідала на телефонні дзвінки та смс-сповіщення. Правоохоронці за декілька годин розшукали дівчину в сусідньому селі. Вона вирішила поїхати в гості до друзів, забувши попередити про це рідних.

Ще поліцейські встановили місця знаходження 23 неплатників аліментів, які перебували в розшуку за відповідними ухвалами судів.

Затримали чоловіка за підозрою у смертельному травмуванні батька


10 грудня до відділу поліції №2 у Коростишеві надійшло повідомлення про смерть місцевого жителя в одному з приватних будинків. За висновком експертів, причиною загибелі стали множинні травми. Поліцейські затримали 34-річного сина чоловіка, який, попередньо, побив батька під час спільного розпивання спиртного. Триває досудове розслідування.

Близько 15:20 до поліції зателефонувала місцева жителька та розповіла, що її сусід повідомив про смерть батька, якому нібито стало зле. Однак чоловік має на обличчі ознаки побиття.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. У будинку, де перебував померлий, був безлад. Під час зовнішнього огляду на тілі були зафіксовані тілесні ушкодження. Згодом фахівці судово-медичного бюро підтвердили, що смерть 58-річного чоловіка настала внаслідок травм голови та тіла.

Поліцейські з’ясували, що декілька годин тому загиблий разом із сином вживали спиртне в будинку знайомого. Попередньо, там між ними виник конфлікт, під час якого 34-річний чоловік побив батька. Згодом він там і помер.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. 13 грудня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває подальше досудове розслідування.

Законодавством умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

У с. Груді палав сінник, а в Курчицькій Гуті — житловий будинок


12 грудня рятувальники загасили палаючий сінник, де зберігалося 3 тонни грубих кормів, у с. Груді Новоград-Волинського району

\"ХронікаА 10 грудня, о 01:50, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку в с. Курчицькій Гуті Городницької громади.

На місці події бійці ДСНС встановили, що вогнем охоплена шиферна покрівля оселі, існує загроза перекидання полум’я на розташовані поруч дві господарські будівлі. За пів години пожежу було локалізовано та о 05:20 — ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю по всій площі житла. Тривалий час знадобився рятувальникам для розбору дерев’яної обрешітки покрівлі та проливання її водою задля запобігання повторного загоряння. Господарські будівлі ушкоджень не зазнали. До гасіння залучалося 5 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Попередня причина пожежі — коротке замикання електромережі. Займання виникло в електролічильнику, який розміщувався ззовні, на стіні, а вже звідти вгонь поширився на покрівлю.

Також днями вогнеборці ліквідували пожежу в приватному двоповерховому житловому будинку в Новограді-Волинському, що, ймовірно, зайнявся через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації теплогенеруючого обладнання.

Раніше фахівці ДСНС ліквідували загоряння на даху приватної оселі, що виникло в с. Мокляки Новоград-Волинського району. Вогонь частково знищив покрівлю та перекриття.

Під час усіх пожеж загиблих та травмованих немає. Остаточні обставини надзвичайних подій встановлюють фахівці.

Рятувальники проводять рейди місцями реалізації піротехнічної продукції


Напередодні зимових свят інспектори Новоград-Волинського районного управління ДСНС в області проводять перевірки піротехнічної продукції, що реалізується у торговельних закладах району.

Під час профілактичних заходів фахівці ДСНС здійснили огляд продукції на відповідність вимогам технічних регламентів, а також перевірили наявність та відповідність документації, що засвідчує безпечність піротехнічного виробу відповідного класу.

Рятувальники нагадали працівникам магазинів, яким вимогам має відповідати піротехнічна продукція. Розповіли про небезпеку, яку можуть спровокувати вироби, що не відповідають сертифікатам відповідності. А також наголосили на тому, що таку продукцію не можна продавати дітям.

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ