ЕПІДСИТУАЦІЯ З КОРОНАВІРУСНОЮ ІНФЕКЦІЄЮ ЗАЛИШАЄТЬСЯ СТАБІЛЬНО СКЛАДНОЮ

ЕПІДСИТУАЦІЯ З КОРОНАВІРУСНОЮ ІНФЕКЦІЄЮ ЗАЛИШАЄТЬСЯ СТАБІЛЬНО СКЛАДНОЮ

Станом на 15 грудня в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» з підтвердженим діагнозом на коронавірусну хворобу та запаленням легень перебуває 67 хворих. Із підозрою на коронавірусну інфекцію та запалення легень — 10 хворих. У важкому стані — 33 хворих, у тому числі — двоє пацієнтів на апараті ШВЛ, 31 — на кисневій підтримці. Загалом на стаціонарному лікуванні перебуває 77 пацієнтів, загальний стан хворих: від середнього — до важкого ступеня.

Зареєстровано летальний випадок. Внаслідок коронавірусної інфекції померла 72-річна мешканка Новограда-Волинського.

Станом на 14 грудня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) 325 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.

У зв’язку з епідемічною ситуацією, необхідно дотримуватися карантину в громадських місцях, закладах освіти, на роботі та в побуті; одягати захисні маски та дотримуватися відповідної дистанції. При погіршенні самопочуття, не займайтеся самолікуванням, звертайтеся до сімейного лікаря телефоном.

Єдиним шляхом уберегтися від тяжкого перебігу коронавірусної інфекції є вакцинація. Вакцини виробника Astra Zeneca, Pfizer, Moderna і CoronaVac виробника Sinovac Biotech доступні кожному охочому вакцинуватися. Для проведення щеплення слід звернутися до свого сімейного лікаря, а в разі його відсутності, — в пункт вакцинації.

Станом на 14.12.2021 року медичні працівники КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради провели 53177 щеплень проти COVID-19.

Однократне введення вакцини не завжди створює захисний титр антитіл, необхідних для повноцінного захисту в організмі людини від коронавірусної інфекції. Для убезпечення важкого перебігу захворювання необхідно пройти повний курс вакцинації, який складається з двох доз вакцини, введених із дотриманням інтервалу між щепленнями, відповідно до інструкцій до препаратів.

Адміністрація КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО»