Хроніка 51/2021

Хроніка 51/2021

Горіла «Волга»…


Загоряння автомобіля сталося поблизу с. Стара Гута Новоград-Волинського району. Про це рятувальників сповістив водій транспортного засобу. Він їхав дорогою, і під час руху автівка загорілася, — повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

По прибуттю вогнеборців до місця виклику з’ясувалося, що на узбіччі дороги горить легковий автомобіль ГАЗ-2410. У водія транспортного засобу не було вогнегасника в салоні, тому полум’я швидко розповсюдилося легковиком.

Силами бійців ДСНС пожежу ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події ніхто не постраждав. Вогонь устиг знищити моторний відсік та пошкодити салон автомобіля.

Попередньо встановлено, що причиною пожежі стала розгерметизація паливної системи автомобіля.

Під час сварки вдарив співмешканку ножем у груди


Це сталося в обід, 18 грудня, в с. Вікторівці Барашівської громади. Під час побутового конфлікту місцевий житель завдав поранення 52-річній жінці. Розпочато кримінальне провадження.

До правоохоронців зателефонував 56-річний чоловік та повідомив, що він поранив дружину.

На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Ємільчинського відділення поліції для з’ясування обставин.

Поліцейські встановили, що між співмешканцями виник раптовий конфлікт, у результаті якого чоловік завдав тяжкі тілесні ушкодження 52-річній жінці.

Потерпілу госпіталізували до лікарні, де в неї діагностували проникаюче ножове поранення грудної клітини.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ. Досудове розслідування триває. Відповідно до чинного законодавства, такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Нетверезий водій ВАЗа травмував пішохода


Дорожньо-транспортна пригода сталася 19 грудня, близько 22:50, у с. Великій Цвілі Ємільчинської громади. У результаті наїзду автомобілем травми отримала 29-річна жінка. Водій, який скоїв ДТП, був у нетверезому стані. Розпочато досудове розслідування, — повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (Ємільчине) Новоград-Волинського районного відділу. Попередньо, водій автомобіля ВАЗ, 30-річний місцевий житель, рухаючись вулицею села, вчинив наїзд на 29-річну місцеву жительку, яка йшла назустріч автомобілю.

Травмовану жінку ушпиталили до реанімаційного відділення Ємільчинської лікарні.

За результатами обстеження у водія зафіксовано стан алкогольного сп’яніння (1,49 проміле).

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України. Триває встановлення всіх обставин події.

Відповідно до чинного законодавства, водієві може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

За тиждень поліцейські Житомирщини розшукали та повернули додому 12 дітей


Юні жителі області вчасно не з’являлися додому, дочасно йшли зі шкільних занять чи не виходили на зв’язок із рідними, через що ті зверталися за допомогою до поліції. Нині всі діти знайдені, у низці випадків разом із правоохоронцями в родинах працюють соціальні працівники. Водночас поліцейські закликають батьків приділяти більше уваги дітям, дбати про їх безпеку та навчання.

Поліцейським довелося розшукувати декількох юних школярів, які без дозволу дорослих залишили навчальні заклади. Так, 11-річна жителька Брусилівської громади пішла додому ще до закінчення занять. Це помітили педагоги й одразу сповістили правоохоронців. Поліцейські групи реагування відділу поліції №2 (м. Коростишів) помітили дитину, яка крокувала дорогою в напрямку рідного села. Її доставили додому, з дівчинкою все гаразд.

7-річна житомирянка примусила похвилюватися рідних, які не застали її після занять у музичній школі. Дівчинку вдалося швидко розшукати. Як з’ясувалося, вона не зрозуміла, що повинна була дочекатися батьків, й самостійно вирушила додому.

А у Бердичеві розшукували 10-річного школяра, який іноді вдається до мандрів містом. Цього разу хлопчик пішов зі школи, однак додому не дійшов. Як з’ясувалося, він якийсь час перебував у відчиненому гаражі сусідів, коли ж його помітили, обрав сховок в іншому сусідському подвір’ї. Знайшли його у… вуличній вбиральні. Нині школяр — вдома, а з родиною працюють ювенальні поліцейські.

Коростенські правоохоронці вже не вперше виявили у місті 15-річного киянина, який має звичку приїздити електропотягом до райцентру та розважатися, вживаючи спиртне. Через це він навіть потрапляв до місцевої лікарні. Парубка передали матері. Відносно жінки, яка вважає сина дорослим та не контролює його дозвілля, складені матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Ще декілька підлітків забували вчасно зателефонувати рідним та повідомити, де вони знаходяться. Їх місце перебування також доводилося встановлювати поліцейським. Усіх їх повернули додому.

Правоохоронці закликають батьків приділяти більше часу дітям, будуючи довірливі стосунки. Цікавтеся їх інтересами та колом спілкування, підтримуйте в нових починаннях, водночас застерігаючи від необдуманих вчинків. Намагайтеся уникати конфліктів чи суперечок у спілкуванні з підлітками. Пам’ятайте, що зараз вони переживають особливий період, коли необережне слово може спричинити неочікувану реакцію. Варто разом домовитися про підтримання телефонного зв’язку під час відпочинку з друзями, обговорити дії, у разі надзвичайних ситуацій.

При зникненні дитини, у разі відсутності з нею зв’язку, негайно телефонуйте до поліції на спецлінію «102».

 

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ