Кримінальна хроніка 52/2021

Кримінальна хроніка 52/2021

Упродовж доби вогнеборці ліквідували 11 пожеж в області


26 грудня, о 17:14, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с. Івашківка Новоград-Волинського району. Про це рятувальників сповістили селяни, які побачили полум’я в сусідському помешканні.

По прибуттю вогнеборців до місця виклику з’ясувалося, що вогнем охоплено дах оселі по всій площі — 54 кв. м. Вогонь швидко розповсюджувався, а впритул знаходилися ще два господарські приміщення. Начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткового пожежного автомобіля для підвозу води.

Силами бійців ДСНС о 17:30 пожежу локалізовано, а о 20:50 — ліквідовано. Тривалий час знадобився рятувальникам для розбирання зруйнованих полум’ям конструкцій та проливання їх водою. Крім того, внаслідок ожеледиці на дорогах швидко їхати було небезпечно, а через мороз ускладнювався забір води з гідранту.

Вогнем знищена покрівля й перекриття оселі та окремі речі домашнього вжитку. Рятувальники не допустили перекидання полум’я на збудовані впритул літню кухню й сарай.

У той же час надійшло повідомлення про ще одну пожежу на території кооперативу в Новограді-Волинському. Іншому відділенню місцевих вогнеборців знадобилося 25 хвилин для ліквідації пожежі в гаражі. Вогнем знищено один складометр дров та пошкоджено електролічильник. Подальшого розповсюдження полум’я територією кооперативу рятувальники не допустили.

Упродовж доби пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували 11 пожеж в області.

Поліцейські викрили чоловіка у крадіжці грошей


До поліцейських звернулася 31-річна жителька Новограда-Волинського із заявою про викрадення грошей з її квартири. Жінка розповіла, що з оселі зникли 50000 грн та значна сума у валюті.

Правоохоронці встановили, що до цього причетний 39-річний житель Хмельницької області. Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок та розбоїв.

Встановлено, що підозрюваний, пошкодивши замок на дверях, проник до домоволодіння заявниці, звідки й викрав кошти.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 185 (Крадіжка) КК України. Слідчі Новоград-Волинського райвідділу поліції оголосили чоловіку про підозру у вчиненні вказаного діяння. Триває подальше досудове розслідування та встановлюється його причетність і до інших подібних правопорушень.

Відповідно до чинного законодавства, крадіжка, поєднана з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

В Ємільчиному поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві односельця


Опівночі, 25 грудня, до поліції надійшло повідомлення про смерть 71-річного жителя селища, в якого виявили тілесні ушкодження. Оперативники карного розшуку встановили ймовірну причетність до смертельних травм пенсіонера його односельця. Чоловіка затримали, слідчі оголосили йому підозру у вчиненні умисного вбивства.

Повідомлення до поліції надійшло близько 23:25. На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Національної поліції області та відділення поліції Ємільчиного.

В одній із кімнат приватного будинку знаходилося тіло 71-річного господаря. Під час огляду в нього виявили травму голови. Було призначено судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті чоловіка.

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП, спільно з місцевими поліцейськими, зібрали інформацію про ймовірну причетність до злочину 37-річного жителя Ємільчиного. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. 

Попередньо, увечері, 25 грудня, він прийшов додому до односельця, де у них виник конфлікт. Під час з’ясування стосунків він завдав господареві декілька ударів ножем, від чого той помер.

Затриманому слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Триває подальше досудове розслідування.

Законодавством умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

 

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ