В туалет — за 5 гривень

В туалет — за 5 гривень

На засіданні виконавчого комітету міської ради (12 січня) розглянули питання щодо встановлення тарифу на послугу з користування громадськими вбиральнями модульного типу за адресами: вул. Шевченка, 22, та пл. Лесі Українки, 9. Вартість однієї послуги з користування модульною громадською вбиральнею становитиме 5 грн. Про це повідомляють на сайті міської ради.

Нагадаємо, що за інформацією, отриманою восени в міській раді, закупівля і встановлення двох модульних туалетів (у Парку культури і відпочинку та біля Палацу культури) обійшлося платникам податків в 1 мільйон 329 тисяч гривень. Це — кошти з бюджету громади, передбачені в 2021 році на капітальні видатки.

Вбиральні придбали і встановили ще на початку листопада минулого року, проте введення їх в експлуатацію затягнулося. Із цього приводу неодноразово кепкували місцеві жителі — як із місця розташування туалетів, так і з ймовірної вартості послуг.

На засіданні виконкому також встановлено новий тариф для ТОВ «Міськкомунсервіс» на послугу з поводженням з твердими побутовими відходами (зберігання та перевезення):

— 12,10 грн у місяць — для населення, яке мешкає у приватному секторі (з одного мешканця);

— 82,85 грн/за кубометр (із них 2,2 грн — зберігання та 80,65 грн — перевезення) — для ОСББ та інших споживачів.

Тариф на послугу встановлений з урахуванням усіх податків та обов’язкових платежів, незалежно від прийнятої підприємством системи оподаткування. Застосовується тариф до споживачів цих послуг винятково за умови переходу на нові договори про надання комунальних послуг, відповідно до ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Це рішення набуває чинності з 01.02.2022 року.

Питання «Про стан пасажирських перевезень на території Новоград-Волинської міської територіальної громади» та «Про стан військового обліку на території Новоград-Волинської міської територіальної громади у 2021 році та завдання щодо його поліпшення у 2022 році» вирішено розглянути на черговому засіданні виконавчого комітету.

З рішеннями виконавчого комітету міської ради після їх оприлюднення у визначений законодавством термін можна ознайомитися на офіційному веб-порталі документів міської ради в рубриці «Виконавчий комітет» — «Рішення виконавчого комітету міської ради».

Олег БРЮХАНОВ