Через борги за комунальні послуги не відключають тільки в «червоній зоні», а Новоград — у «жовтій»

Через борги за комунальні послуги не відключають тільки в «червоній зоні», а Новоград — у «жовтій»

Про це нагадує керівництво Водоканалу.

«Звертаємося до кожного жителя міста: з метою недопущення припинення надання послуг із централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, своєчасно здійснюйте оплату послуг!» — йдеться в повідомленні підприємства, розміщеному на офіційному сайті.

У Водоканалі нагадують, що 20 серпня 2021 року набув чинності Закон України №1657-IX від 15.07.2021 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж». Пунктом 12 цього Закону скасована заборона на припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України, у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, та протягом 30 днів із дня його відміни.

«Відповідно до закону, заборона на відключення від централізованого водопостачання або централізованого водовідведення споживачів, які мають заборгованість, діятиме тільки в тих областях, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки», — підкреслюють у Водоканалі.

Оскільки місто Новоград-Волинський із 23.12.2021 р. перебуває в «жовтій зоні», то заборона відключення через заборгованість скасована.

Підготував Олег БРЮХАНОВ