Хроніка 2/2022

Хроніка 2/2022

Вогнеборці ліквідували чотири пожежі, на одній з яких виявлено загиблого чоловіка та врятовано його сина


\"Хроніка10 січня, о 19:41, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному двоповерховому житловому будинку на двох господарів в с. Мамрин Коростишівської громади.

На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходиться в одній із кімнат на другому мансардному поверсі оселі, де вогонь охопив речі домашнього вжитку. Полум’я встигло поширитись на дерев’яну обрешітку та шиферну покрівлю. Існувала загроза подальшого поширення вогню по інших приміщеннях обох поверхів.

Менш, ніж за пів години, пожежу локалізували та о 21:45 — ліквідували. Вогнем знищено шиферну покрівлю по всій площі та частково другий поверх. До гасіння залучалися 5 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Під час гасіння на підлозі кімнати, де виникло займання, вогнеборці виявили тіло 55-річного чоловіка без ознак життя. У цьому ж приміщенні знаходився і його 35-річний син, який був при свідомості, але самостійно вийти не міг. Рятувальники винесли його на свіже повітря. Після огляду медиків чоловік від госпіталізації відмовився.

Упродовж доби фахівці ДСНС області ліквідували займання в шлакоблочному гаражі в м. Новоград-Волинський, де вогонь встиг знищити 16 кв. м перекриття та пошкодив автомобіль. А також загасили палаючу покрівлю дерев’яного житлового будинку в с. Поліське Коростенського району та ліквідували загоряння 5 кв. м дров у дровнику на території приватного домоволодіння в м. Олевськ Коростенського району.

Остаточні обставини надзвичайних подій встановлюють фахівці.

Поліція розслідує вбивство жителя Звягельщини


Уранці, 6 січня, до поліції надійшло повідомлення про смерть через нібито вчинене самогубство жителя Новоград-Волинського району. Однак поліцейські швидко з’ясували обставини насильницької загибелі чоловіка та затримали причетного — племінника потерпілого. Нині він під вартою. Триває досудове розслідування.

6 січня до поліції надійшло повідомлення про смерть 49-річного жителя селища Мар’янівки за місцем проживання.

До селища виїхала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського райвідділу поліції. Під час огляду тіла померлого, якого батьки вже підготували до поховання, фахівці виявили на шиї слід від мотузки. За словами матері, її син, імовірно, вчинив самогубство. Однак поліцейські не знайшли жодних доказів такого діяння. Свідчення батьків загиблого теж викликали підозру в правоохоронців через плутаність. Водночас фахівці судово-медичної експертизи засвідчили насильницьку смерть чоловіка від удушення.

Для з’ясування обставин у селище також прибули розшуківці та слідчі Головного управління Нацполіції Житомирщини. Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

— Першочергово було з’ясовано, що загиблий зловживав спиртним. У ніч із 5 на 6 січня він повернувся додому напідпитку. У будинку, де проживали й батьки чоловіка, на той момент гостював 19-річний племінник із Київщини. Але під час роботи слідчо-оперативної групи його вже не було в обійсті, — розповів начальник Новоград-Волинського райвідділу поліції Андрій Гнатенко.

Попередньо відомо, що парубок зустрів дядька біля обійстя вже із заготовленою мотузкою, а потім сповістив домашніх про його смерть. Разом тіло знадвору занесли у приміщення, щоб підготувати до поховання. А сам молодик поспішно поїхав назад до столиці.

У Києві оперативники розшукали й затримали хлопця. За погодженням із Новоград-Волинською окружною прокуратурою йому оголошено про підозру в причетності до умисного вбивства свого родича. Судом молодику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. За чинним законодавством, парубку може загрожувати від 7 до 15 років ув’язнення.

Правоохоронці з’ясовують обставини травмування 43-річного чоловіка


8 січня, близько 16:20, до Новоград-Волинського райвідділу від медиків надійшло повідомлення про госпіталізацію 43-річного чоловіка з тілесними ушкодженнями. На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи поліції.

Правоохоронці попередньо з’ясували, що того дня потерпілий гостював у 49-річної жительки райцентру. Під час застілля до них приєднався третій учасник, як згодом встановили поліцейські, — 29-річний звягельчанин. Під час цих гостин чоловіки й познайомились, а згодом між ними виник конфлікт, що переріс у сутичку. Молодший завдав іншому тілесних ушкоджень та пішов геть.

43-річного звягельчанина каретою екстреної медичної допомоги доставили до лікарні й нині він у тяжкому стані перебуває у реанімаційному відділенні.

Упродовж кількох годин після надходження повідомлення поліцейські розшукали у місті 29-річного чоловіка. Досудове розслідування проводиться за ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, такі дії караються позбавленням волі на строк від
5 до 8 років.

У ДТП в Брониках загинув пішохід


\"ХронікаДорожньо-транспортна пригода сталася 5 січня, близько 09:00, на автошляху «Київ-Чоп», поблизу с. Броників Новоград-Волинського району. Пішохід, який потрапив під колеса позашляховика, загинув. Поліція розпочала досудове розслідування.

Попередньо, водій автомобіля «Тойота Прадо», 45-річний киянин, рухаючись автодорогою в напрямку Рівного, здійснив наїзд на пішохода, який рухався узбіччям у попутному напрямку.

Унаслідок ДТП пішохід, 66-річний місцевий житель, від отриманих травм загинув на місці події.

Триває встановлення причин та обставин у межах досудового розслідування, розпочатого за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Поліцейські звертаються до водіїв: обирайте таку швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати свій транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації. Враховуйте час доби, погодні умови та стан дорожнього полотна. Пам’ятайте, що дозволена швидкість руху в населених пунктах — 50 км/год.

Упродовж доби на Звягельщині поліцейські викрили 6 чоловіків у скоєнні крадіжок

Правоохоронці Новоград-Волинського райвідділу встановили 6 причетних до вчинення крадіжок. За всіма фактами розпочато кримінальні провадження. Досудові розслідування тривають.

4 січня до поліцейських надійшло повідомлення про крадіжку грошей у 34-річного пацієнта Ємільчинської лікарні. На місце події виїхали правоохоронці для з’ясування всіх обставин.

У ході перевірки поліцейські встановили, що до крадіжки причетний 53-річний житель Барашівської територіальної громади, який перебував у палаті разом із заявником. Підозрюваний скористався його відсутністю та викрав 1000 гривень, які в нього вилучили.

Того ж дня до поліцейських звернувся 40-річний житель Баранівки та повідомив, що хтось викрав електроінструмент із його будинку. Правоохоронці викрили у крадіжці 32-річного місцевого жителя, який свою провину визнав та розповів, що викрадене встиг продати.

4 січня поліцейські встановили причетність 18-річного жителя Новограда-Волинського до викрадення велосипеда в жителя райцентру. Того ж дня 45-річний житель Ємільчинської громади викрав двоколісник у 59-річної місцевої жительки. Підозрювані свою провину визнали. Наразі викрадене вилучено.

Відповідно до чинного законодавства, викрадення чужого майна тягне за собою покарання: від штрафу — до обмеження волі. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років (ст. 185 ККУ).

Рятувальники відбуксирували вантажівку, яка перекрила рух на трасі «Київ-Чоп»


9 січня, о 22:49, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що необхідна допомога водію вантажівки, транспортний засіб якого потрапив у сніговий замет та перекрив рух транспортним засобам на одній із смуг траси «Київ-Чоп». Пригода трапилася поблизу с. Піщів Новоград-Волинського району.

Рятувальники за допомогою тросу та пожежного автомобіля відбуксирували вантажівку на узбіччя дороги, звільнивши рух іншим транспортним засобам.

До проведення аварійно-рятувальних робіт, що тривали понад годину, залучалися 5 чоловік особового складу та 1 одиниця спецтехніки.

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ