Цікаві захоплення відомих людей

Цікаві захоплення відомих людей

Тайсон і дресирування голубів


Після того, як Майк Тайсон завершив боксерську кар’єру, він повернувся до улюбленого хобі — дресирування голубів. А ще став ведучим програми Taking on Tyson на каналі Animal Planet.

Екс-чемпіон світу з боксу в надважкій вазі почав розводити птахів із 10-річного віку, коли жив в одному з бідних кварталів Брукліна. Раніше в Тайсона було близько 350 птахів, нині їх значно менше.

Колекція шкарпеток Джорджа Буша-старшого


41-ий президент США неодноразово з’являвся перед публікою у яскравих шкарпетках з незвичними принтами й візерунками. У його колекції — майже 500 пар.

Джордж Буш-старший демонструє своє хобі навіть на офіційних заходах. У 2012 році, коли в Білому домі була церемонія показу портрета його сина, президент з’явився у шкарпетках із червоно-біло-синіми смужками. А в 2013 році, на відкритті президентського центру Джорджа Буша-молодшого, — у сірому костюмі та яскраво-рожевій парі.

Прихильники Буша-старшого організували йому незабутній подарунок до дня народження — сфотографувалися в різнокольорових панчохах і виклали світлину в Інтернет.

Торік 41-ий президент США став суддею на конкурсі найгарніших шкарпеток, який сам і заснував. Найкраща пара стане експонатом музею Джорджа Буша-старшого.

Пристрасть Гітлера до живопису


Один із найдорожчих акварельних пейзажів фюрера був проданий за 40 тис. дол. За оцінками експертів, пензлю засновника тоталітарної диктатури Третього рейху належать близько 3 тис. робіт, але збереглися лише декілька сотень.

Гітлеру не вдавалося малювати людей — через неякісні портрети його не зарахували до академії мистецтв. Проте в нього добре виходило малювати будівлі. Автор «Майн Кампф» прагнув закарбувати на полотні найкрасивіші площі, вулиці та проспекти тих міст, де побував. До речі, відомо, що листівки Гітлера із зображеннями пам’яток архітектури користувалися неабияким попитом у туристів.

Чимало експертів сумніваються в авторстві цих робіт, а професійні критики одноголосно заявляють, що полотна не становлять жодної цінності. Хай там як, а основних художніх прийомів усе ж дотримано. Гітлер зумів здивувати багатьох своїм захопленням живописом.

Колекція іграшкових солдатиків Черчилля


Збирати іграшкове військо — незвичне хобі екс-прем’єра Великобританії Вінстона Черчилля. У родині політика збереглася величезна колекція, що налічує кілька армій. За підрахунками, до неї увійшли більше
1,5 тис. фігурок. Вони стали експонатами музею.

Колекція іграшкових солдатиків вважається особливою не лише через те, що її власником був Черчилль, а й завдяки матеріалу, з якого виготовляли забавки. Традиційно іграшки створювали з олова, але був час, коли в Англії ввели заборону на виготовлення речей із металу. Тож, завдяки Черчиллю, маємо можливість подивитися, якими були іграшки.

Гра з Барбі


Його часто називають диваком, проте мало хто знає, що він грає з ляльками. Джонні Депп обожнює розглядати Барбі, чия зовнішність є копією якоїсь знаменитості. У Деппа є десятки ляльок, які з’явилися в обмеженому накладі: декілька маленьких копій Бейонс, усіх солісток групи Destiny’s Child. Є навіть Елвіс Преслі та Донні Осмонд. Найбільш дивна іграшка в його колекції — лялька Ліндсей Лохан, на ній навіть є контрольний браслет, який акторка носила, коли перебувала під домашнім арештом.

Найвідоміший пірат світу не лише милується своїми іграшками, а й змінює їм колір волосся, переодягає. Актор зізнався, що він грався з ляльками та змінював голос. Його доньці це не сподобалося, тому вона попросила тата «розмовляти нормально». Після цього Джонні Депп нібито перестав гратися з Барбі.

Підготувала Юлія КЛИМЧУК