Титулований важкоатлет Олег Ніколаєнко провів показове заняття

Титулований важкоатлет Олег Ніколаєнко провів показове заняття

У межах проєкту розвитку спорту в Новоград-Волинській громаді до відділення важкої атлетики міської ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова завітав її вихованець, майстер спорту України, чемпіон та призер чемпіонатів світу і Європи серед юнаків та юніорів, рекордсмен Європи серед юнаків із важкої атлетики, багаторазовий чемпіон, призер та рекордсмен України з важкої атлетики Олег Ніколаєнко.


Він провів показове навчальне заняття з юними важкоатлетами під гаслом: «Стань чемпіоном!», присвячене новорічно-різдвяним святам.


Перебуваючи в Кам’янці-Подільському на навчально-тренувальних зборах у складі збірної України, Олег відгукнувся на запрошення приїхати до рідного міста і взяти участь у заході. Разом із першим тренером Валерієм Постіженком він розповів про становлення в спорті, про те, як тренувався та досягав успіхів. Згодом Олег Ніколаєнко продемонстрував техніку виконання вправ у ривку та поштовху.


— За підсумками 2021 року в рейтингу кращих важкоатлетів світу Олег посів третє місце серед юніорів, а в Україні — зайняв третє місце серед дорослих спортсменів. У свої 20 років він входить до складу національної збірної команди України. Дуже талановитий та перспективний спортсмен. Ми будемо раді, якщо Олег здобуде ліцензію на Олімпіаду. Досягнення Олега надихають вихованців нашої ДЮСШ. У 2021 році спортсмени відділення важкої атлетики привезли чотири медалі з чемпіонатів України серед юнаків та дівчат. А я, як тренер, у рейтингу тренерів України посів почесне 18 місце. Для Новограда і нашої ДЮСШ — це високий здобуток. Для підготовки нових чемпіонів нашому відділенню бракує коштів для змагань та спортінвентарю. Сподіваюсь, що це питання буде вирішено з допомогою депутатського корпусу та керівництва закладу», — розповів тренер-викладач ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова Валерій Постіженко.


Олег БРЮХАНОВ