У 22-річної мами тимчасово забрали трьох дітей через антисанітарію

У 22-річної мами тимчасово забрали трьох дітей через антисанітарію

Новина про це в нашій Інтернет-спільноті «Звягель (Тижневик)» зібрала багато коментарів. Інформація відділу поліції про подію та світлини нагадали людям, що не всі живуть у комфортних умовах та здатні забезпечити дітям щасливе дитинство. 

Проводячи профілактичну роботу, поліцейські спільно з працівниками служби у справах дітей Баранівської міської ради виявили злиденну картину (на фото) в будинку 22-річної жительки одного із сіл громади. Молода жінка є мамою трьох дівчаток, віком 3, 4 та 6 років.

Зайшовши до обійстя, спеціалісти застали двох дітей у занедбаному та холодному помешканні голодними та брудними. Старша дівчинка на той момент перебувала у школі. У будинку панував безлад та антисанітарія, зовсім не було їжі. 

Зовнішній вигляд дівчаток занепокоїв правоохоронців та соціальних працівників, тому всіх трьох доставили в лікувальний заклад для обстеження, де медики оглянули малечу. Двом молодшим сестричкам знадобилося стаціонарне лікування, тож їхнім здоров’ям опікуються медики. А 6-річна дівчинка перебуває під наглядом бабусі і дідуся, —  йдеться в повідомленні поліції.

На жаль, такі ситуації продовжують траплятися і в нашій громаді. Соціальні працівники розповіли «Звягелю», що часом доводиться бачити зовсім неадекватні ситуації. Іноді молоді мами навіть не перуть речі, які їм для дітей привозять соціальні служби, а носять і викидають… Що казати про прибирання та годування дітей, коли оселі незабезпечених людей бувають схожими на місце перебування безхатьків. 

Якщо виявляють випадки катастрофічного недогляду, то діти не залишаються напризволяще, а батьків не одразу позбавляють батьківських прав. Їм дають термін на виправлення та усвідомлення батьківства, а дітей забирають до родичів, які готові їх взяти, або в реабілітаційні центри чи в патронатну сім’ю на тимчасове перебування. У кожному випадку рішення приймаються індивідуально, говорять спеціалісти.

Підготувала Юлія КЛИМЧУК