Хроніка 4/2022

Хроніка 4/2022

Викрав пожертви з храму та витратив на алкоголь і закуску


21 січня до відділення поліції №4 (Хорошів) Житомирського РУП звернувся священнослужитель одного з храмів у Пулинах. Він повідомив, що вночі хтось потрапив у приміщення церкви, зламав жертовний ящик і викрав гроші.

На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи. З’ясувалося, що невідомий потрапив у храм, розбивши вікно. Усередині панував безлад, який, вочевидь, навів нічний відвідувач у пошуках наживи.

Під обгрунтованою підозрою правоохоронців опинився 26-річний місцевий житель. Раніше молодик уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Поліцейські швидко розшукали його. Свою провину він визнав і зізнався, що викрадені жертовні гроші витратив на алкоголь та закуску на найближчій автозаправці.

За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Пішов на лід порибалити і втопився…


21 січня рятувальники та працівники Новоград-Волинської міської комунальної рятувальної станції на воді підняли з річки Случ тіло загиблого чоловіка.

Він декілька днів тому пішов рибалити і не повернувся додому. На телефонні дзвінки не відповідав. Його родичі забили на сполох. До пошуків зниклого долучилися поліцейські, рятувальники, водолази та місцеві волонтери.

Бійці ДСНС за допомогою бензопили прорізали на річці ополонки для занурення водолазів. Окремими місцями глибина водойми сягає близько 5 м. Водолази відшукали тіло потопельника на дні. Рятувальники передали загиблого спеціалістам, які проводитимуть експертизу для встановлення остаточних обставин надзвичайної події.

Рятувальники Житомирщини закликають населення утриматися від виходу на кригу. Любителям зимової риболовлі потрібно знати, що не можна пробивати поруч багато ополонок та збиратися великими групами в одному місці. Небезпечно ловити рибу біля вимоїн. Кожен рибалка завжди повинен брати з собою міцну мотузку завдовжки 10-15 м. Не ризикуйте виходити на лід, особливо тоді, коли температура повітря нестійка.

Намагався відкупитися хабаром


Під час патрулювання в Баранівці поліцейські Новоград-Волинського районного відділу помітили транспортний засіб, в якого не горів габарит. Патрульні зупинили керманича автівки для фіксації правопорушення.

Під час оформлення адміністративних матеріалів керманич намагався передати гроші поліцейським, аби уникнути відповідальності. За таких обставин на місце події викликали слідчо-оперативну групу Новоград-Волинського райвідділу.

Відносно керманича патрульні склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

За надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі райвідділу розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Водієві може загрожувати покарання у вигляді штрафу — від однієї тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Поліція вилучила в молодика підроблене водійське посвідчення


Поліцейські помітили автомобіль «Audi», водій якого порушив Правила дорожнього руху, та зупинили його для з’ясування обставин. За кермом перебував 24-річний житель райцентру, який надав правоохоронцям відповідні документи.

Патрульні виявили, що посвідчення водія видане на ім’я іншого громадянина. На місце події викликали слідчо-оперативну групу райвідділу.

Правоохоронці задокументували всі обставини та вилучили підозрілий документ. Молодик відмовився надавати будь-які пояснення.

Відносно хлопця поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 121 (Порушення водієм правил користування транспортним засобом…) та ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху…) КУпАП.

За ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України, слідчі Новоград-Волинського райвідділу розпочали кримінальне провадження.

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ