Допоміг врятувати життя — отримав подяку та подарунок від поліції

Допоміг врятувати життя — отримав подяку та подарунок від поліції

У Новоград-Волинському районному відділі поліції правоохоронці подякували 14-річному учню Ліцею №4 Микиті Семчуку за вчасну реакцію, що допомогла врятувати життя. 29 січня хлопець побачив чоловіка, який збирався стрибнути з моста і зателефонував у поліцію. На місце події оперативно виїхали патрульні.

Як вони розповідають, прибувши на виклик, побачили чоловіка, який сидів на бетонній основі мосту за поручнями. Він був розгублений та говорив про наміри покінчити з життям. Поліцейські та перехожі розпочали розмову з ним, а через якийсь час чоловік пішов на контакт та простягнув руку правоохоронцям, аби допомогли йому вибратися з небезпечного місця. Поліцейські доставили 40-річного звягельчанина до лікарні для надання медичної допомоги. Дорогою чоловік розповів, що на такий крок його підштовхнули життєві негаразди.

— Діяти потрібно було негайно, адже ми розуміли, що кожна хвилина могла стати вирішальною, — розповів поліцейський Олексій Шевченко. — На щастя, усім разом: і підлітку, який швидко зателефонував на «102», і небайдужим перехожим, які спільно з нами вмовляли чоловіка, вдалося врятувати життя.

1 лютого Микиту та його батьків правоохоронці запросили на зустріч до поліцейського відділку.

— Надзвичайно приємно, що небай-
дужість Микити стала рятівною для життя дорослої людини, — каже керівник Новоград-Волинського районного відділу поліції Андрій Гнатенко. — Безперечно, це — заслуга батьків, які виховують у своїй дитині важливі риси характеру. Від нашого поліцейського колективу висловлюю за це вдячність.

Очільник місцевої поліції вручив підлітку та його батькам відомчі подяки, а також — заохочувальний подарунок юному рятівнику.

Історія про вчинок Микити швидко облетіла місто і викликала щире захоплення. Зраділи й у Ліцеї №4: «Гордимося, що маємо такого свідомого та чуйного учня. Молодець! Дякуємо за гуманістичний, громадянський вчинок, а батькам — за виховання сина».

Ось як містяни прокоментували подію:

«Чоловік втратив ангела-охоронця, а це дитя було послане Богом його врятувати».

«Хлопчик — молодець, що не лишився байдужим, не став знімати відео для мережі, а зробив правильний вчинок. Велика подяка батькам за виховання».

«Кожному з нас, дорослих, варто вдома поговорити зі своїми дітьми й розповісти про вчинок, гідний для наслідування. Побільше б таких свідомих громадян для блага України!»

Юлія КЛИМЧУК