Представляються  працівницями газконтори, соцзабезу чи водоканалу і крадуть гроші з осель

Представляються працівницями газконтори, соцзабезу чи водоканалу і крадуть гроші з осель

Про один із таких випадків повідомив наш читач Володимир із мікрорайону «Зелені», зателефонувавши на редакційний номер газети «Звягель» (063-219-78-95).


Розповів, що днями до нього додому прийшли дві молоді дівчини й представилися працівницями газконтори. Сказали, що мають перевірити стару газову плиту — якщо виявиться, що вона не відповідає нормам, тоді безкоштовно замінять її на нову.


«Я вуха розвісив, документів у них не спитав, — розповів «Звягелю» чоловік. — Одна дівчина — худа, інша — повніша, віком вони десь 20-30 років. Повніша сказала, що вона вагітна, тому почекає в кімнаті на стільці. Друга пішла зі мною перевіряти плиту. Питала технічний паспорт на неї, я його не знайшов. Тоді вони дали мені номер телефону і сказали пізніше зателефонувати».


Коли шахрайки пішли, то чоловік виявив, що в нього пропала золота сережка, що лежала на столі. Залишений номер телефону, звісно, не відповідав. Тоді Володимир викликав поліцію і написав заяву про крадіжку.


Аналогічні випадки, як повідомляють люди, трапляються в інших мікрорайонах Новограда-Волинського. Жертвами стають, переважно, довірливі й самотні люди. Однією з ошуканих місцевих мешканок стала самотня бабуся, котра довгий час із пенсії збирала гроші на пам’ятники померлим синам. І ось, після візиту «контролерів», вона позбулася важко накопичених сорока тисяч гривень…


Шахрайки — дуже вигадливі. Часом представляються «працівницями соцзабезу чи водоканалу». Працюють за налагодженою схемою: поки одна відволікає увагу господаря помешкання, «вагітна» викрадає з помешкання гроші та цінні речі.


Деяким нашим читачам доводилося перетинатися зі згаданими молодицями на вулицях міста.


«Я їх бачила навпроти технікуму. Йшли і просили гроші, мовляв, на лікування дитини».


«Через таких негідниць взагалі боїшся кому-небудь двері відчиняти».


«Я також знаю стареньку людину, яку ошукали дві жінки. Плели таку ж історію про газову плиту».


«Як взагалі в когось підіймається рука поцупити останнє в стареньких, немічних людей?»


Шановні читачі, головна порада — будьте уважні та обережні. Багатьом користувачам сьогодні зручніше передавати показники за спожиті комунальні послуги через Інтернет. Якщо для вас така послуга є незручною з-якихось причин, то перш, ніж пускати чужих людей до свого житла, потрібно спитати службове посвідчення. На жаль, нині розвелося безліч шахраїв, які втратили залишки сумління. Не виключено, що й посвідчення може бути підробкою.


— Наші працівники при собі завжди мають посвідчення, — прокоментували ситуацію на Водоканалі. — Окрім того, ви можете зателефонувати на «гарячу лінію» та уточнити, чи є на підприємстві такий працівник. Будьте обережні та уважні.


Юлія КЛИМЧУК