Хроніка 5/2022

Хроніка 5/2022

ДТП по вул. Гетьмана Сагайдачного: поліція з’ясовує обставини


\"ХронікаДТП сталася вранці, 27 січня, на вулиці Гетьмана Сагайдачного. Попередньо встановлено, що близько 08:10 водій автомобіля «Volkswagen Transporter», 19-річний житель районного центру, рухаючись вулицею, зіткнувся з вантажним автомобілем «DAF» під керуванням 59-річного жителя Рівненщини, який їхав у зустрічному напрямку.

Унаслідок вказаної автопригоди травми отримали обоє водіїв. Чоловіків доставили до місцевої лікарні.

Поліцейські встановлюють усі обставини та причини, що призвели до ДТП.

Правоохоронці звертаються до водіїв із закликом суворо дотримуватися Правил дорожнього руху та заходів безпеки під час кермування. Зважайте на ускладнення дорожніх умов, у зв’язку зі снігопадами та ожеледдю на дорогах.

Слідчі оголосили чоловікові про підозру в незаконному зберіганні боєприпасів


Нещодавно правоохоронці отримали інформацію про можливе зберігання жителем райцентру боєприпасів.

За місцем проживання 44-річного чоловіка проведено санкціонований обшук, під час якого поліцейські виявили понад півсотні набоїв калібру 5,45 мм.

Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

26 січня слідчі Новоград-Волинського райвідділу оголосили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Відповідно до чинного законодавства, такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Із початку року на Звягельщині поліцейські виявили 37 фактів неналежного виконання батьківських обов’язків


\"ХронікаДнями поліцейські ініціювали притягнення до відповідальності матері, яка залишила без нагляду 10-річну дівчинку та її 2-місячного братика. Матеріали направлено до суду для прийняття відповідного рішення.

До поліцейських звернувся голова Ярунської громади, який розповів, що 35-річна жінка залишила двох діток без нагляду. Поліцейські та соціальні працівники виїхали для перевірки вказаного повідомлення.

Прибувши на місце події, правоохоронці з’ясували, що жінки дійсно немає за місцем проживання, а за 2-місячним хлопчиком наглядає його 10-річна сестричка.

Поліцейські та працівники служби у справах дітей Ярунської громади розшукали місцеву жительку в будинку її знайомих, де вона розпивала спиртне.

Зовнішній вигляд хлопчика занепокоїв правоохоронців та соцпрацівників, тому його доставили до медичного закладу, а старшу сестричку передали бабусі.

На матір дітей поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Родина перебуватиме під наглядом поліцейських та соціальних служб, аби знаходження дітей у ній було безпечним. В іншому випадку розглядатиметься питання про їх вилучення.

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ