Хроніка 7/2022

Хроніка 7/2022

Поліція з’ясовує обставини ДТП, в якій загинув водій авто


Дорожньо-транспортна пригода сталася 12 лютого, близько 20:30, неподалік с. Варварівки Новоград-Волинського району. У результаті зіткнення автомобіля з деревом загинув місцевий житель.

Попередньо, 30-річний водій автомобіля ЗАЗ-110206, рухаючись автошляхом, не впорався з керуванням, з’їхав на узбіччя, де сталося зіткнення з деревом.

У результаті ДТП водій вилетів із салону автомобіля і від отриманих травм загинув на місці.

Поліцейські з’ясовують усі причини та обставини події.

Шановні водії! Під час кермування суворо дотримуйтеся Правил дорожнього руху та заходів безпеки. Враховуйте погодні умови та стан дорожнього полотна. Обирайте таку швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати свій транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації. При потребі виконати маневр, не забувайте переконатися, що це буде безпечно для всіх учасників руху.

На Звягельщині патрульні виявили понад 1000 адміністративних правопорушень із початку року


Інспектори секторів реагування патрульної поліції Новоград-Волинського райвідділу постійно проводять профілактичні заходи з водіями та іншими учасниками дорожнього руху, аби знизити аварійність на автошляхах. Правоохоронці щоденно реагують на звернення громадян, здійснюють їх розгляд у межах компетенції, припиняють та документують правопорушення.

Упродовж поточного року на Звягельщині патрульні задокументували 1040 адміністративних правопорушень, серед яких — 38 керування транспортними засобами у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП) та 69 — керування без відповідних документів (ст. 126 КУпАП).

Інспектори поліції проводять профілактичну роботу з пішими учасниками дорожнього руху. Відтак правоохоронці виявили 52 порушення ПДР пішоходами.

Водночас із початку року поліцейські задокументували 27 дорожньо-транспортних пригод без потерпілих.

Правоохоронці виїжджають для перевірки повідомлень про сімейні конфлікти. За поточний рік групи реагування припинили 24 факти вчинення домашнього насильства.

Також патрульні щоденно працюють з особами, які перебувають на обліках райвідділу, перевіряють власників мисливської зброї, контролюють дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання та громадянами. Також патрульні поліцейські до прибуття слідчо-оперативної групи забезпечують охорону місця події та слідів учиненого кримінального правопорушення.

Загалом інспектори секторів реагування патрульної поліції упродовж року відреагували на близько 1700 повідомлень громадян та розкрили 14 злочинів, серед яких — крадіжки, незаконне поводження з наркотичними речовинами та ін.

Рятувальники відбуксирували «швидку» з узбіччя дороги


12 лютого, о 12:15, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Федорівка Брониківської громади необхідна допомога для буксирування автомобіля швидкої допомоги. Про це рятувальників сповістив водій транспортного засобу.

Як з’ясувалося, «швидка» поверталася з виклику. Виїжджаючи з населеного пункту, автомобіль загруз у сніговому заметі всіма колесами. Усі спроби водія самотужки вибратися з пастки виявилися марними. Бійці ДСНС відбуксирували «швидку» пожежним автомобілем з узбіччя та допомогли водію продовжити рух дорогою з населеного пункту.

Суд на 10 років позбавив чоловіка права керування транспортними засобами


Жителя Новограда-Волинського судом визнано винним у керуванні автомобілем у нетверезому стані. Упродовж минулого року він двічі притягувався до адміністративної відповідальності за такі діяння.

Так, нещодавно патрульні у Брониківській громаді помітили автомобіль «ВАЗ», водій якого порушив Правила дорожнього руху, та зупинили його для з’ясування обставин.

За кермом перебував 48-річний житель райцентру з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Чоловік від проходження тестування на місці події відмовився.

Поліцейські встановили, що чоловік не має відповідних документів, бо позбавлений права керування транспортними засобами на 3 роки через нетверезе водіння.

Правоохоронці задокументували відповідні правопорушення та склали відносно керманича адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…), ч. 3 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП та направили їх до суду для прийняття відповідного рішення.

Судом прийнято рішення про визнання чоловіка винним та визначено покарання у вигляді адміністративного арешту на строк 15 діб із позбавленням права керування на строк 10 років із конфіскацією транспортного засобу.

Слідчі повідомили про підозру чоловіку в замаху на вбивство патрульного


Близько першої години ночі, 13 лютого, поліцейські Управління патрульної поліції регіону на ділянці автодороги «Київ — Ковель» у Коростенському районі за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Volkswagen Transporter». За кермом знаходився 48-річний житель м. Новограда-Волинського. Під час спілкування поліцейські помітили у чоловіка явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак запропонували йому пройти відповідне обстеження.

Однак керманич повів себе агресивно, замкнувся всередині автівки, а потім раптово рушив і поїхав із місця події, пошкодивши при цьому службовий автомобіль поліції.

Про це патрульні сповістили своїх колег з інших чергових нарядів, які працювали поблизу, і розпочали переслідування втікача. За деякий час «Фольксваген» вдалося заблокувати на узбіччі неподалік с. Дивлина. Коли ж один із поліцейських, вийшовши з автівки, спробував підійти до водія-втікача, той різко рушив у напрямку правоохоронця. Патрульний встиг відскочити вбік. Агресивного керманича зупинили та на місце події для документування всіх обставин було викликано слідчо-оперативну групу Коростенського райуправління ГУНП.

48-річного водія «Фольксвагена» поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Триває досудове розслідування одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України — ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу…), ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…), ст. 347 (Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу…) КК України.

Чоловікові вже оголошено про підозру у замаху на вбивство патрульного поліцейського. Тривають необхідні слідчі дії та вирішується питання про запобіжний захід для підозрюваного.

За чинним законодавством, за сукупністю протиправних діянь керманичу може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

За матеріалами поліції та ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ