У місті та країні вперше відзначили День єднання

У місті та країні вперше відзначили День єднання

16 лютого у Новограді-Волинському біля Будинку Рад відбувся патріотичний захід до Всеукраїнського Дня єднання. Напередодні містян закликали долучитися до нового державного свята і засвідчити єдність та силу духу. Відтепер щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть нове державне свято — День єднання. Відповідний Указ «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» №53/2022 опубліковано на сайті глави держави.

\"У \"У \"У \"УДень єднання оголошено з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз. Також йдеться про створення єдиної інформаційної платформи «UАразом» для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної роз’яснювальної роботи про діяльність державних органів із питань забезпечення безпеки громадян.

Прагнення до миру і злагоди цього дня буквально відчувалося в повітрі. Новоград-Волинський став красивішим та ошатнішим — на фасадах будівель вже зранку замайоріли українські прапори, учні цього дня йшли в школи з патріотичною символікою, багато хто придбав маленькі прапорці й приніс додому. Поза сумнівом, такий день українцям був потрібний, адже інформаційна війна перебуває нині в розпалі, а повідомлення про можливий напад з боку Росії на Україну багатьом не дають спокою.

День єднання став важливим приводом зміцнити патріотичний дух. Таких днів не може бути багато, адже неможливо забагато любити й шанувати свою країну. Тому не варто цей день порівнювати з державним святом Днем Соборності, присвяченим великій історичній події — Акту злуки УНР та ЗУНР, що стався 1918 року. Щодо цього в соцмережах з’явилося багато закидів, здебільшого від охочих покритикувати владу. Утім важливість таких дат у нинішньому житті українців беззаперечна.

Єдність було б чудово мати не лише в календарі, а й щодня — у серцях. Зокрема, і мешканцям нашої громади. Негативу сьогодні навколо чимало, загроз і тиску — теж, тому варто подумати про примирення в усіх сферах нашого життя. Щоразу, коли кортить написати негативний коментар у соцмережі чи коли хочеться поскаржитися на чиюсь погану роботу, непогано було б розпочати з себе, згадати про Україну в серці і те, що кожен може зробити для спільного добробуту. І тоді, безперечно, стане більше позитивних новин і менше загроз, а імідж країни в очах світу та її громадян покращиться.

Юлія КЛИМЧУК


Фото з мережі