Виконком визначив адреси для розміщення об’єктів виїзної (виносної) торгівлі

Виконком визначив адреси для розміщення об’єктів виїзної (виносної) торгівлі

23 лютого відбулося 32-ге засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянули 14 питань порядку денного.

Заслухано інформацію про результати діяльності комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради. Зокрема, директор центру Світлана Гонік поінформувала, що Інклюзивно-ресурсний центр розпочав діяти у місті з 2018 року і був утворений з метою забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі — у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти та інших закладах освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

Наразі в Новоград-Волинській громаді відкрито 16 інклюзивних груп, які відвідує 41 дитина з особливими освітніми потребами, введено 16 посад асистентів вихователів. У школах територіальної громади відкрито 49 інклюзивних класів, в яких здобувають освіту 72 учні з ООП, введено 43 посади асистента вчителя та одна посада — асистента вихователя групи продовженого дня.

ІРЦ працює винятково за добровільним зверненням батьків, законних представників дитини, або особи з особливими освітніми потребами, яка досягла 14 років, органів опіки та піклування. Так, протягом 2021 року до ІРЦ звернулися 258 батьків, проведено комплексну оцінку психолого-педагогічного розвитку 210 дітям, з них 2 дітям — з інших адміністративних-територіальних одиниць. Встановлено категорію дитини з особливими освітніми потребами 209 дітям.

Фахівці ІРЦ провели 1496 консультацій батьків/законних представників дітей, 113 консультації педагогічних працівників, відвідали 130 засідань команд психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладах освіти.

За результатам діяльності центр визнано одним із кращих у Житомирській області.

Серед озвучених проблемних питань функціонування установи — відсутність окремого приміщення, що спричиняє низку труднощів в організації роботи. Міський голова Микола Боровець доручив управлінню освіти і науки міської ради напрацювати варіанти для вирішення цього питання.

Очільник громади зазначив, що Інклюзивно-ресурсний центр — важливий комунальний заклад, який покликаний створити особливий освітній простір. Тому задекларував готовність керівництва громади сприяти у їх подальшому розвитку та покращенні матеріально-технічної бази.

Члени виконавчого комітету підтримали рішення «Про розміщення об’єктів виїзної (виносної) торгівлі та надання послуг у сфері розваг».

Визначено наступні адреси для розміщення  таких об’єктів:

— вул. Замкова, 7;

— вул. Леваневського, 2;

— вул. Леваневського, 12;

— вул. Медична, 3;

— вул. Ніколаєва, 11-А;

— вул. Наталії Оржевської, 13;

— вул. Пушкіна, 6;

— вул. Пушкіна, 10-А;

— вул. Шевченка, 2;

— вул. Шевченка, 7;

— вул. Шевченка, 17-А;

— вул. Шевченка, 22;

— вул. Шевченка, 45-А;

— вул. Шевченка, 50;

— вул. Шолом Алейхема, 2.

Відповідно до цього, рішення виконавчого комітету міської ради від 21.10.2020 р. №1311 «Про розміщення об’єктів виїзної (виносної) торгівлі та надання послуг у сфері розваг» визнано таким, що втратило чинність.

Суб’єктів підприємницької діяльності зобов’язано привести об’єкти виїзної торгівлі до єдиного архітектурного стилю та утримувати територію у належному санітарному стані, відповідно до Правил благоустрою.

Члени виконавчого комітету розглянули та схвалили низку рішень про захист прав та законних інтересів дітей, про затвердження висновків органу опіки і піклування, про надання адресної грошової допомоги громадянам на лікування.

Затверджено середню вартість ритуальних послуг, яка підлягає відшкодуванню, в разі смерті учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності або особи з інвалідністю внаслідок війни у розмірі 2379,09 грн. Це рішення прийнято на виконання обласного Порядку відшкодування витрат, затвердженого розпорядженням голови ОДА та фінансується з обласного бюджету.

Під час засідання виконавчого комітету внесено зміни до низки комісій, у зв’язку з кадровими змінами, зокрема:

— комісії щодо розгляду заяв внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про призначення грошової компенсації;

— комісії щодо розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю про виплату грошової компенсації;

— постійно діючу міжвідомчу комісію з розгляду питань щодо відключення споживачів від систем централізованого опалення.

Із прийнятими рішеннями міської ради після їх підписання в передбачений законодавством термін можна ознайомитися на офіційному веб-порталі документів Новоград-Волинської міської ради.

За матеріалами міської ради