Потрібна робота і iPhone 12? Фабрика «Леся» допоможе

Потрібна робота і iPhone 12? Фабрика «Леся» допоможе

Найчисельніше місцеве підприємство, що налічує півтисячі співробітників, часто стає рятівним колом для людей, які шукають роботу. І в часи жорсткого карантину, і сьогодні, коли місцевий ринок праці продовжує зазнавати економічних потрясінь, швейна фабрика впевнено розвивається. Керівництво компанії має багато амбітних планів з підкорення нових обріїв у галузі легкої промисловості, в якій колектив має престижні відзнаки.

\"ПотрібнаКурс на розвиток потребує кадрового резерву, тому на роботу «Леся» завжди активно запрошує мешканців громади. До речі, у кожного працівника є шанс виграти iPhone 12. Про це — далі.

На підприємстві створено навчальний клас, оснащений необхідним швейним обладнанням і тренажерами. Усе це — для напрацювання знань та вмінь, потрібних у швацькій професії.

— Упродовж трьох тижнів триває навчальна програма, де учні мають можливість навчитися шити на професійному обладнанні, — розповіла «Звягелю» інструктор Тетяна Завертайло. — Також є можливість здобути практику для покращення моторики рук.

Після цього учні виходять на виробництво. Від швидкості та якості роботи залежить оплата, тож стажери зацікавлені в якісному навчанні.

Для цього на «Лесі» запровадили нову посаду — наставника, який допомагає новачкам правильно виконувати роботу та збільшувати відсоток продуктивності. Мова йде не лише про швацьку техніку, а й про соціальну адаптацію в колективі. Наставник підказує, як впоратися із завданнями, вирішити ту чи іншу проблему, виправити брак тощо. Бути наставником може лише працівник із досвідом роботи.

— Молодь краще засвоює інформацію, але й працівники старшого віку, за бажанням, показують гарні результати, — каже інструктор навчального класу Тетяна Завертайло. — До нас приходили люди зі швейних підприємств, які були приємно здивовані, що ми навчаємо новим, сучасним прийомам роботи.

Іноді можна почути, що працювати на «Лесі» важко, бо навантаження для деяких працівників виявляється завеликим, через що вони не справляються і звільняються. Є й протилежна думка: якщо мати бажання отримувати пристойну оплату праці, то на фабриці можна заробити більше, ніж на інших підприємствах, де платять мінімальну зарплатню.

Згідно зі статистикою, у грудні середня офіційна заробітна плата швачок на підприємстві становила 14 тисяч гривень, а найвища — 23 тисячі. Зрозуміло, таких результатів досягають успішніші в роботі.

— У нас не потрібно платити за навчання, а одразу з першого дня можна заробляти, — розповіла менеджер із персоналу фабрики Катерина Бондарева. — Кожного працівника забезпечуємо повним соціальним пакетом зі стабільною щотижневою оплатою праці, виплатою лікарняних, преміюванням. Харчується колектив у сучасній європейській їдальні за пільговими цінами. Робота в нас — сезонна, відпустка є двічі на рік: по два тижні восени і навесні, коли фабрика відпочиває між сезонами.

Головний фактор, від якого залежить заробіток на фабриці, — бажання добре заробляти. І хоч на роботу приймають у віці від 18 до 50 років, але є випадки, коли працювати приходять і старші люди, що не заважає опановувати нову спеціальність.

Така можливість є й у мешканців прилеглих сіл, звідки фабрика забирає людей на автобусах: із Дубрівки, Чижівки, Кам’яного Броду. З новоградськими перевізниками теж домовилися — із багатьох віддалених мікрорайонів підвозять співробітників після зміни.

Керівництво фабрики залишає незмінними корпоративні традиції, яким компанія завжди приділяє особливу увагу. Тут вітають колег з усіма святами, днем народження, на ювілеї обов’язково дарують цінні подарунки.

Гордість підприємства — співробітники, котрі працюють стабільно, упродовж 30-40 років. Є й такі працівники, хто трудиться на фабриці вже понад 40 років!

— Якщо людина хоче працювати, але з чимось не справляється, ми підберемо іншу вакансією. Є вакансії не лише швачок, а й на розкрійних дільницях, на волого-тепловій обробці, можна працювати контролерами з якості чи упакування. У фабрики є багато планів, що потребують нових працівників, — каже менеджер із персоналу Катерина Бондарева. Телефон для довідок: 067-409-49-87, адреса: вул. Героїв Майдану, 3а.

Працівників зі «свіжим» поглядом на «Лесі» особливо чекають. Для ефективних пропозицій з покращення умов праці, виробництва та якості швейних виробів створили вже відомий проєкт «Фабрика ідей». Найцікавіші з них не лише впроваджують на підприємстві, а й нараховують за них бали, які потім конвертуються в подарунки. Мобільний телефон Xiaomi, до речі, вже отримала одна з креативних швачок, і «Звягель» про це писав.

Натомість iPhone 12 досі чекає свого власника. Тож влаштовуйтеся на роботу, а якщо маєте класні ідеї для розвитку компанії, то на «Лесі» пропонують їх реалізувати і отримати за це крутий подарунок.

Юлія КЛИМЧУК


Фото автора