Магазинні полиці, на жаль, порожніють, але хліба — вдосталь

Магазинні полиці, на жаль, порожніють, але хліба — вдосталь

Бойові дії, що тривають в Україні ось уже вісім днів (станом на 3 березня), не могли не позначитися на транспортній інфраструктурі країни та стабільності в роботі промисловості. Попри заклики від центральних органів влади, органів місцевого самоврядування, не створювати панічних настроїв і не «вигрібати» все з полиць, асортимент продуктів харчування в магазинах значно збіднів.

Люди масово скупили, так звані, продукти першої необхідності: крупи, цукор, сіль, соду, консерви, а також миючі та пральні засоби. Окремі відділи великих мережевих магазинів, для прикладу, 2 березня були просто порожніми…

\"МагазинніАдміністрація магазинів, певно, й рада була б завезти нові товари, однак стан транспортного сполучення в умовах війни цьому не сприяє.

І як у такій ситуації не згадати добрим словом про місцевих виробників! Добре, коли такі є, і прикро, що багато підприємств харчової галузі, що свого часу діяли на Новоград-Волинщині, припинили існування.

Допис у Фейсбуці у нашій спільноті «Звягель» (тижневик), де ми звернулися до наших читачів із запитанням: «До речі, а всі вже помітили, наскільки у складних умовах важлива наявність місцевого виробника?» знайшов розуміння й підтримку. Підписники спільноти, судячи з реакції, погодилися, що, коли порушилася логістика, саме місцеве виробництво максимально забезпечує місцеве населення необхідним.

\"МагазинніІ тут, як флагмана харчової промисловості, варто згадати ПРАТ «Новоград-Волинський хлібозавод». Станом на тепер підприємство успішно справляється з викликами, продиктованими воєнним часом. На тлі спорожнілих полиць для інших продуктів, полиці з хлібом щедро заповнені продукцією. Наразі підприємство пропонує споживачам не увесь власний асортимент, але основні й популярні сорти хліба є в продажу.

Гадаю, звягельчанам (і жителям сусідніх міст і сіл, куди постачається хлібобулочна продукція з Новограда) варто відповідати взаємністю місцевим хлібовиробникам, адже місцеве підприємство, крім вищезгаданих переваг, ще й сплачує податки в міський бюджет, забезпечує роботою, а відтак гроші залишаються в громаді й працюють на її користь.

Додамо також, що під час зустрічі з журналістами, що відбулася на цьому тижні, міський голова Микола Боровець запевнив, що нині відпрацьовуються варіанти продуктових поставок у новоградські магазини (тих продуктів, що виявилися в дефіциті) із міст західної України.

Олег БРЮХАНОВ


Фото з Фейсбук-сторінки
Новоград-Волинського хлібозаводу