Ціни в умовах війни — каталізатор порядності

Ціни в умовах війни — каталізатор порядності

Підняття цін на ліки, продукти і речі першої необхідності в умовах війни — неприпустима річ. На цьому наголошує місцева влада. Утім, за перший тиждень війни маємо скарги містян до редакції нашої газети. Як тут не згадати відомий вислів: «Кому — війна, а кому — мати рідна»? От уже дійсно, що багатьох людей крізь призму воєнних подій стало краще видно: хто здатен добросовісно і чесно захищати Батьківщину, а хто — на цьому наживатися.

Усі факти порушень лишаються не лише на сумлінні підприємців, а за законом воєнного часу мають розцінюватися, як державна зрада. Адже ми переконалися, як українців безкоштовно і гостинно приймають на кордоні країни-сусіди, надаючи житло та їжу, і дуже неприємно, коли в Новограді-Волинському трапляється, що в умовах війни зі співгромадян «здирають три шкури» за проживання, ліки та продукти, які ще залишилися в продажу.

З усіма неприпустимими випадками влада обіцяє розібратися, щойно буде відповідна нагода. Для цього мешканцям громади радять збирати факти: чеки, що свідчать про підняття цін, свідчення очевидців, відео зйомку.

Наразі перше і головне питання — безпека мешканців громади. Цьому цивільна влада спільно з військовою адміністрацією приділяють максимум уваги. Щиро дякують усім, хто проявляє у боротьбі з російським ворогом активну, патріотичну громадську позицію.

Є приклади, гідні наслідування. Наприклад, як повідомила наша дописувачка, у власному ресторані в Чернівцях один із українських підприємців відкрив прихисток для біженців, де безкоштовно приймають жінок та дітей.

Сподіваємося, що наш заклик до людського сумління почують підприємці, від яких залежать ціни в місті. Давайте заради спільної мети — перемоги — в усьому залишатися єдиними!

Юлія КЛИМЧУК