Разом до перемоги!

Разом до перемоги!

У кожному мікрорайоні Новограда-Волинського з початком війни біля будинків, на балконах, в оселях замайоріли українські символи — національні прапори. У мирний час це називають флешмобом, а в умовах воєнного часу це стало непереборним проявом віри наших людей у перемогу, символом єднання всіх українців.

\"Разом \"Разом \"РазомПатріотичний прояв став актуальним не лише для Новограда-Волинського, а й для усіх наших міст, що з усіх сил обороняються від російського ворога.

Патріотизм, до речі, поширився на все, що робиться нині в місті. На збір допомоги для захисників та малозабезпечених сімей, облаштування блок постів, плетіння маскувальних сіток. Також — на облаштування місцевих укриттів, які через багаторічну занедбаність викликали багато нарікань. До цього підключилися не лише ОСББ та меценати з числа місцевих підприємців.

У паузах між повітряною тривогою мешканці почали облаштовувати сховища, не чекаючи допомоги. Тим паче, що багато хто в умовах воєнного часу залишився без роботи і має тепер багато вільного часу, а зайнятість справами на благо громади — помічна справа в умовах війни.

«Один із моїх знайомих облаштовує підвал у багатоквартирному будинку, — розповів наш читач. — Сказав, що до Дня перемоги України над російським загарбником тут буде зроблено все на найвищому рівні. Притягнув крісла, диван і навіть бюст Шевченка».

Юлія КЛИМЧУК