Події у Новограді-Волинському висвітлюють іноземні журналісти

Події у Новограді-Волинському висвітлюють іноземні журналісти

У Житомирській області запрацював прес штаб іноземних інформаційних агентств, в якому події висвітлюють: BBC, Paris Match, The Guardian, Le Monde. Іноземні журналісти працюють і в нашому місті.

Масштаби воєнної російської агресії вражають навіть тих репортерів, котрі бачили війну десятки разів. Patrick Chauvel з видання Paris Match побував у 50 гарячих точках, а трагедію на «Богунії» у Житомирі, де Росія бомбила військову частину та пологове відділення, порівняв із Чечнею.

Новоград-волинці, котрі мешкають за кордоном, схвально зустріли в себе «гарячі» в усіх сенсах новини з України. Про це, зокрема, нам пишуть колишні мешканці Житомира та Новограда-Волинського. Розповідають, що для них важливо бачити, що відбувається на рідній землі в умовах війни. Тим паче, що багато хто з-закордону підтримує Україну благодійною допомогою та коштами.

Тим часом родичі новоград-волинців, які живуть у Росії, повідомляють, що в них відбувається повна інформаційна блокада про війну в Україні — розповідають лише про санкції та економіку. Залякують, що за розповсюдження «фейків» про війну росіян засуджуватимуть на 15 років. Тому дуже важливо, аби увесь світ розповідав про події у нас із українських міст, де мирні мешканці зазнають військових атак.

Таким чином росіяни, котрі ще мають доступ до Інтернету, із міжнародних джерел зможуть дізнатися правду. В Україні розраховують, що ця інформація стане приводом для того, аби мешканці РФ вийшли на вулицю з пікетами проти війни.

Юлія КЛИМЧУК