Громада сильна волонтерським рухом

Громада сильна волонтерським рухом

Набувши досвіду в 2014-15 роках, вже у перші години російського вторгнення в Україну, розпочалася активна робота зі збору всього необхідного для підрозділів ЗСУ та батальйонів Тероборони.

Пункти прийому продуктів харчування, одягу, ліків та інших украй необхідних для захисників речей діють у Будинку офіцерів, в управлінні праці та соцзахисту, Центрі соціальних служб.

Як розповіли «Звягелю» координатори, майже всі місцеві кафе й ресторани задіяні до харчування військових, містяни надають власний транспорт для потреб армії та добровольчих формувань, громадяни приносять одяг, консервацію, власноруч шиють ковдри та плетуть маскувальні сітки.

— Пишаюся нашими громадянами, — розповіла заступник міського голови Ірина Гудзь. — Наші люди з усіх 14 сіл дістають консервацію зі своїх льохів, ріжуть свиней та курей для того, щоб допомогти харчувати оборонців. Багато місцевих підприємців зголосилися допомогти. Ми зараз потребуємо багато транспорту, іноді потрібно підіймати людей посеред ночі, але це нікому не заважає. Люди повертаються додому з-за кордону, щоб долучитися до порятунку країни. Ми — країна сильних людей і усі пишаємося, що народилися на цій чарівній землі. Слава нації!

Нині найбільша потреба для військових є в аптечках, карематах, матрацах, теплих речах. Також потрібні пауер банки для телефонів. За кордоном збирають фури з допомогою від землків.

— Люди з таким патріотизмом із першого дня несуть речі: ковдри, подушки, посуд, одяг, їжу, — зі сльозами на очах розповіла директора Центру соцслужб Олена Котова. — Постійно запитують, що потрібно і привозять навіть те, чого немає в магазинах і аптеках. Наш народ — непереможний!

Юлія КЛИМЧУК